Ingezonden persbericht

Not "the wall" but "the house"

DE KWAKEL, 20021022 -- Op 25 oktober 2002 gaat "The House" met een niet eerder vertoond kunstwerk van start. Een voormalig woonhuis aan de Boterdijk 27 vormt de basis voor een kunstwerk. Het woonhuis ligt in het midden van Uithoorn. Aan de voorkant een groot meer en beschermd natuurgebied, aan de achterzijde een woonwijk. Een idyllisch plekje, uitermate geschikt voor een kunstidee.Gedurende de periode van 25 oktober tot 3 november zal dit kunstidee gestalte krijgen.

Onder andere 1000 kinderen van scholen in Uithoorn krijgen de gelegenheid om een deel van het speciaal voor dit doel witgekalkte huis te beschilderen. Het thema is: mijn droomhuis.

Daarnaast zal de bekende kunstschilder George Heidweiller samen met zijn assistent Willem Verburg een houten wand van 22 x 7 meter beschilderen. De wand bestaat uit panelen van 1 x 1 meter. De opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen in Uithoorn, te weten Stichting Ons Tweede Thuis (een woongroep voor verstandelijk gehandicapten), het Stilte Monument en de Kwakelse Veiling.

De Burgemeester van Uithoorn, mevrouw Groen, zal het project op 25 oktober aanstaande 's avonds om 20.00 uur openen door middel van het beschilderen van een stuk van "The House". Tot eind november is het kunstwerk te bezichtigen.

Na beeindiging van het project zullen de panelen per stuk verkocht worden. Ook zal het voormalige woonhuis worden gesloopt en in stukken geveild.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Berry Koeleman op telefoonnummer 06 - 53 133 085 of op 0297 - 531 855n.

Opening "The House" 25 oktober 2002 om 20.00 uur.