Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Ongeval op het water
BIDDINGHUIZEN Een 10-jarig jongetje uit Hamminkeln (Duitsland) is donderdagavond gewond geraakt na een val in een boot op het Veluwemeer. Het kind zat in de motorboot met zijn 40-jarige vader, die vanaf Biddinghuizen richting Elburg wilde varen. Onderweg wilde de vader de boot keren en kwam daarbij buiten de vaargeul terecht op een zandbank, Door de klap tijdens de aanvaring met de zandbank vielen beiden voorover, waarbij ze gewond raakten. Beiden werden van de boot gehaald en onderzocht door GGD-ambulancepersoneel. De boot is vlot getrokken door Rijkswaterstaat.

Easy Riders controle
ALMERE Aan het Spoorbaanpad is donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur een Easy Riders controle gehouden. Daarbij zijn in totaal 34 brom- en snorfietsen gecontroleerd, waarvan er 16 in orde waren. De overigen zijn bekeurd voor het overtreden van de (constructie)snelheid (13x), het niet dragen van een helm (3x), het niet tonen of in bezit hebben van een bromfietscertificaat (5x) of verzekering (5x) en het verkeren in een slechte technische staat (5x).

Aanrijding met letsel
RUTTEN Bij een ongeluk op de Gemaalweg zijn vrijdagmorgen twee automobilisten gewond geraakt. Eén van hen (een vrouw, woonplaats en leeftijd nog onbekend) reed tegen een vrachtwagen die net een erf indraaide. Zij kwam vanaf Lemmer en had de vrachtwagen te laat gezien. Bij de botsing ontstond alleen wat blikschade, waarna de vrachtwagenchauffeur bij een boerderij naar binnen ging om de politie te bellen en de vrouw weer in de auto stapte. Vervolgens werd zij aangereden door een andere automobilist (een jongen, leeftijd en woonplaats nog onbekend), die de voertuigen over het hoofd gezien had. Daarbij raakten zowel de vrouw als de jongen gewond en zijn per GGD-ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. De Gemaalweg is vanmorgen gesloten voor alle verkeer.

Aanhouding na ruzie
ALMERE Bij een ruzie op de Grote Markt zijn donderdagnacht twee jongens van 21 uit Almere aangehouden. De jongens maakten deel uit van een groepje jongeren en een van de 21-jarigen raakte om onbekende reden slaags met een 31-jarige plaatsgenoot. Ter plaatse scheidde de politie de partijen, waarbij ook de andere 21-jarige de 31-jarige nog een klap verkocht. Beiden zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 55-jarige automobilist uit Kampen is donderdagnacht aangehouden op de Dronterweg wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen dat de man beide rijstroken gebruikte toen hij richting Kampen reed, en waarschuwden tegenliggers met groot licht, waarna ze de man staande konden houden bij de rotonde Zuigerplasdreef/Larserdreef. Bij zijn aanhouding zat de man met een blikje bier achter het stuur. Na controle aan het bureau had de man een promillage van 0.9. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Na een eenzijdige aanrijding op de A6 is donderdagnacht een 26-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Na een melding trof de politie de man aan in zijn auto in de berm naast de snelweg. De auto werd afgesleept en de man is meegenomen naar het bureau, omdat hij bij de blaastest net boven het maximaal toegestane promillage kwam. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Eenmaal aan het bureau bleek zijn auto niet APK gekeurd. Het voertuig was door het ongeval beschadigd en is afgesleept.

Aanhouding quad
DRONTEN Aan De Noord is donderdagmiddag een 25-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden bij een verkeerscontrole. De man reed op een quad en had geen bromfietscertificaat of rijbewijs en evenmin een bromfietsplaatje. Hij droeg zijn helm los en zijn quad had vier gladde banden en andere technische gebreken. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Wegafzetting wegens gaslek
CREIL Na een melding van een gaslek aan de Noordermeerweg is donderdagavond de weg afgezet voor verkeer. Een voorbijganger ontdekte het gaslek en waarschuwde de hulpdiensten. Bij meting door de brandweer bleek het te gaan om een haarscheurtje in de gasbuis. Het elektriciteitsbedrijf komt het lek vandaag dichten.