Gemeente Coevorden

25 oktober 2002

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl

Burgemeester Coevorden kondigt noodverordening illegale straatracerij af

Met ingang van vrijdag 25 oktober a.s. (18.00 uur) is in de gemeente Coevorden een noodverordening van kracht om illegale straatraces tegen te gaan. De gemeente hoopt met deze verordening ongevallen met fatale afloop, zoals het afgelopen weekend in Amsterdam, te voorkomen. Extra inzet van de politie heeft er tot nu toe niet toe geleid dat de straatraces en de publieke belangstelling hiervoor afgenomen is. Een bijkomende zorg voor de openbare orde is dat het massaal toestromend publiek zich tegen de aanwezige politie-ambtenaren keert.

De bedrijventerreinen in Coevorden zijn de laatste tijd herhaaldelijk het toneel van illegale autoraces en crosswedstrijden. De verordening is van toepassing op de industrieterreinen Europark, Leeuwerikenveld en De Hare en het gedeelte van de Rondweg S15 tussen de Duitse grens en de Euregioweg. Zo nodig kan de burgemeester hier nog andere terreinen aan toevoegen. De noodverordening maakt het voor de politie mogelijk op te treden tegen groepen mensen en/of voertuigen die zich op bovengenoemde locaties bevinden, als de politie het vermoeden heeft dat er sprake kan zijn van een illegale activiteit.

De inhoud van de verodening is afgestemd met de Officier van Justitie en de politie. De burgemeester van Emmen heeft een gelijkluidende noodverordening afgekondigd voor de gemeente Emmen. De noodverordening ligt ter inzage in de locatie van de gemeente Coevorden aan het Kasteel 4 en bij de politie, weekeenheid Coevorden aan de Krimweg in Coevorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, tel. 0524-598626/627.