NOC*NSF


IOC-congres 'Sport for All' op 27 Oktober van start

Grote IOC-manifestatie valt samen met Bridge to Bridge Loop

Het tweejaarlijkse IOC-congres 'Sport for All', gaat volgende week zondag 27 oktober van start. Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) heeft voor deze negende editie NOC*NSF aangewezen als gastheer.

Drie dagen lang komen bijna 500 internationale IOC leden en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders samen in de regio Arnhem en met name op het Nationaal Sport Centrum Papendal.

Met hulp van de Gelderse Sport Federatie, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem heeft NOC*NSF een zeer rijk en gevarieerd programma kunnen samenstellen waarin de vele facetten van de sport in Nederland en de regio gepresenteerd worden aan de deelnemers, genodigden en hun partners.

Een goed voorbeeld daarvan is de combinatie van de jaarlijkse Bridge to Bridge Loop in Arnhem op 27 oktober en de start van het Sport for All congres. Een van de vier Nederlandse IOC-leden, Anton Geesink, geeft het startschot voor deze populaire hardloopwedstrijd waar toppers en amateurs gezamenlijk aan de start verschijnen en waaraan ook tientallen congresgangers meedoen.

Ter ere van het IOC-congres is op het Nationaal Sport Centrum een speciale expositie samengesteld met Olympische items uit de (sport)carrière van IOC-lid Anton Geesink.

Als onderdeel van de officiële opening worden de deelnemers en genodigden van het congres eveneens getrakteerd op sportactiviteiten voor jong en oud op het plein voor de Eusebius Kerk in Arnhem, waaronder de landelijke finale van de KNVB straatvoetbalcompetitie en demonstraties pleintjesbasketbal. In de kerk zelf vindt een grote sportinformatiemarkt plaats.

IOC President Jacques Rogge maakt ook zijn opwachting. De hoogste functionaris van de Olympische sport wordt zondagmiddag 27 oktober in Arnhem verwelkomd door de burgemeester van Arnhem mevrouw Krikke en Commissaris van de Koningin van Gelderland, de heer Kamminga.

Het onderwerp van het congres is de wisselwerking tussen topsport en breedtesport die zo kenmerkend is voor Nederland en wat daarvan de voor en nadelen zijn. Met andere woorden: breedtesport en topsport, rivalen of partners?

Voor meer informatie over het congres zie www.sfa2002.nl.

(18 oktober 2002)