Gemeente Breda

Persberichten

25-10-2002

Studenten NHTV presenteren plannen Nieuwe Dorpsrand Teteringen

Op maandag 28 oktober presenteren studenten van NHTV internationale hogeschool Breda in het Stadskantoor van de gemeente Breda van 15.00 tot 17.30 uur hun plannen voor het deelproject Nieuwe Dorpsrand. Circa 80 derdejaarsstudenten van NHTV, verdeeld in twintig groepjes van vier, hebben de opdracht gekregen om op basis van het structuurplan en het bestemmingsplan een stedenbouwkundige visie te maken voor het gebied Nieuwe Dorpsrand, dat deel uitmaakt van de Vinex-locatie Teteringen. De prijsvraag is een initiatief van NHTV, in samenwerking met de gemeente.

Van de in totaal twintig groepjes zijn er zeven groepjes geselecteerd om hun voorstellen te presenteren. De derdejaarsstudenten verkeer en planologie werken in groepjes van vier, bestaande uit twee planologen en twee verkeerskundigen, samen aan het maken van een inrichtingsvoorstel. Zij maken dit inrichtingsvoorstel in het kader van het vak Verkeersplanologie, dat met name gaat over de relatie tussen mobiliteit en Vinex-locaties. NHTV-docent Ineke Spapé gaf in overleg met Hans Snelder, de projectleider van de Vinex-locatie Teteringen, de studenten een aantal actuele themas mee om in de opdracht uit te werken. Een greep uit de themas: kinderen en spelen, water, ouderen, ketenmobiliteit, slim parkeren en particulier opdrachtgeverschap.

Een vakkundige jury, bestaande uit onder andere wethouder Niederer, Hans Snelder, Hen Brekelmans (stedenbouwkundige), Hans van Engen (landschapsontwerper) en Geert Klei (verkeersplanoloog) beoordeelt de zeven plannen en kiest hieruit een winnaar. Het aanwezige publiek, de studenten, beoordeelt de plannen voor de Publiekprijs. De prijzen worden omstreeks 17.00 uur uitgereikt door de wethouder. De winnende ideeën zullen worden meegenomen in de verdere planontwikkeling van het deelgebied Nieuwe Dorpsrand.

In september van dit jaar is het bestemmingsplan voor dit deelgebied vastgesteld. Nog dit jaar wil de gemeente starten met de planvoorbereiding. Naar verwachting zullen in 2004/2005 de eerste woningen kunnen worden gebouwd.

Breda, 25 oktober 2002