Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Onwelwording

HARMELEN Op zondag 27 oktober werd de politie naar een woning in Harmelen gestuurd in verband met een mogelijke onwelwording.

Rond 16.15 uur werd een man gebeld en hij zag aan het nummer dat het een 49-jarig familielid uit Harmelen was. De man kreeg echter niemand aan de lijn, maar hoorde wel gehijg. Daarom vermoedde hij dat de 49-jarige man onwel was geworden en nu alarm probeerde te slaan. Hij belde daarop 112, waarna een politie-eenheid naar de woning van de 49-jarige man aan de Burgemeester Timmermanslaan werd gestuurd.

De voordeur werd door de 49-jarige man opengedaan. Hij was zeer verbaasd de politie aan de deur te krijgen. Vervolgens bleek zijn GSM de boosdoener te zijn. Hij had het toestel in zijn broekzak zitten, waarbij hij het toestel ongemerkt had geactiveerd. Daarbij werd gebeld met de melder en vermoedelijk doordat het toestel langs de broek schuurde, dacht de melder gehijg te horen. Gelukkig bleek de 49-jarige man dus in blakende gezondheid te verkeren.

Aanrijding onder invloed

MIJDRECHT Op zondag 27 oktober reed een automobilist bij het uitparkeren tegen een andere auto en reed vervolgens door. Hij is later aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 22.15 uur stapte een 41-jarige man uit Mijdrecht op een parkeerplaats aan de Leicester in zijn auto en reed weg. Daarbij raakte hij een geparkeerde auto, maar reed vervolgens door. De man werd even later door de politie in zijn woning aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Daarbij bemerkten de politiemensen dat de verdachte naar alcohol rook. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,05 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en doorrijden na een aanrijding opgemaakt.

Brandstichter aangehouden

MONTFOORT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 oktober is een man voor brandstichting aangehouden.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er bij een horecagelegenheid aan Onder de Boompjes op straat een brandje woedde. Ter plaatse bleek dat bij de achterdeur van het pand een vuilniszak in brand stond. Doordat de wind van het pand af stond, kon het vuur niet om zich heen grijpen. De politiemensen blusten de brand met een schep en water.

Aan de hand van een getuigenverklaring wist de politie de identiteit van de vermoedelijke brandstichter te achterhalen. De man, 40 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, werd rond 03.10 uur in zijn woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.