Gemeente Winterswijk


28 oktober 2002

Brandweer en gemeente tien uur onafgebroken in touw voor hulpverlening

Winterswijk - Gemeente en brandweer hebben zondagmiddag en -avond met man en macht en in goede onderlinge samenwerking zo'n 150 meldingen van stormschade afgewerkt. In veel gevallen ging het om omgewaaide bomen en afgebroken takken die moesten worden opgeruimd. In een geval moest een inzittende van een auto uit haar door een boom getroffen voertuig worden bevrijd.

Aan het begin van de middag, toen de situatie dreigend begon te worden, hadden medewerkers van gemeente en brandweer de hoofden al bij elkaar gestoken om in noodsituaties snel en gecoördineerd te kunnen ingrijpen. Toen rond half twee gistermiddag de eerste meldingen via de politie binnenkwamen, waren er dan ook al vijf hulpploegen van 8 man geformeerd. Zij zijn vervolgens onafgebroken tot 12 uur 's avonds in actie geweest.

De meeste meldingen kwamen uit de buurt van de Hijinkhoekweg in het Woold en het Masterveld in Meddo.
Door de aanhoudende stroom van meldingen konden niet alle problemen gisteren onmiddellijk worden opgelost. De actie werd vooral geconcentreerd op het aanpakken van noodsituaties, dreigende problemen en het vrijhouden van wegen. Vandaag worden de opruimingswerkzaamheden voortgezet.