Politie Hollands Midden
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 oktober 2002


Ongeval Warmond
Op vrijdag 25 oktober om 08.00 uur werden surveillerende agenten op de Burgemeester Ketelaarstraat in Warmond aangesproken door een vrouw met een hoofdwond. De 18-jarige vrouw afkomstig uit Bunnik was getroffen door een vallende gaffel uit een mast van een boot. De ambulancedienst heeft de vrouw naar het Diaconessenziekenhuis gebracht.

Auto te water Zevenhuizen
Op vrijdag 25 oktober om 17.30 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval met letsel op het Zuideinde in Zevenhuizen. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige man uit Zevenhuizen met zijn personenauto met twee passagiers door nog onbekende oorzaak in een slip raakte waarbij hij op de weghelft van tegemoet komend verkeer raakte. Op de andere weghelft reed een 65-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d IJssel rechtdoor die door de manoeuvre van de man met hem in botsing kwam. Als gevolg van de aanrijding belande de man met zijn passagiers in het naast de weg liggende water. De man kon zelfstandig uit zijn voertuig komen en heeft de twee passagiers, een vrouw uit Zevenhuizen met onbekende leeftijd en een 13-jarige jongen uit Zevenhuizen uit de auto gehaald. De vrouwelijke passagiere van de man is met hoofd en beenletsel naar het Bleuland ziekenhuis gebracht. De 65-jarige vrouw is ook naar het Bleuland gebracht met verwondingen aan haar hand.De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Aanranding (oproep getuigen) Leiden
Op woensdag 9 oktober om 12.30 uur is op de Betty van Niftrikweg in Leiden een 11-jarig meisje uit Leiden door een nog onbekende dader aangerand. Het meisje reed op haar fiets op het fietspad op de hoek van de B. Van Niftrikweg/Rijndijk toen een ongeveer 30-jarige man het meisje van haar fiets af trok en de bosjes naast het fietspad in trok. Dit zijn de bosjes van het Anne Frankpark. In de bosjes heeft de dader het meisje onzedelijk betast.Het meisje ging hard gillen waarna de dader in onbekende richting is weggelopen. Niet bekend is of de dader met een vervoermiddel was.Het meisje heeft inmiddels aangifte gedaan.
Signalement van de dader: blanke man, leeftijd ongeveer 30-35 jaar,lengte 180 cm, normaal postuur, kort donker blond,stijl haar met grijze haren ter hoogte van zijn oren.De man droeg een blauwe spijkerbroek met een blauw shirt met lange mouwen en knoopjes aan de voorzijde.
Getuigen van deze aanranding worden verzocht contact op te nemen met de sociale jeugd en zedenpolitie van de Politie Hollands Midden op tel. Nr. 0900-8844

Straatroof Oegstgeest
Een 25-jarige vrouw uit Oegstgeest is op zaterdag 26 oktober op de Warmonderweg beroofd van haar handtas. De vrouw fietste over het fietspad toen twee nog onbekende jongens haar op een scooter voorbijreden. In het voorbijrijden rukte de jongens de handtas uit haar hand. De vrouw kwam daardoor ten val. De jongens reden weg in de richting van de Marelaan. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed met auto tegen lichtmast Hillegom
De politie hield op zondag 27 oktober rond 02.15 uur een 20-jarige inwoner van Hillegom aan. De man was kort daarvoor met zijn auto tegen een lichtmast op de Hoofdstraat gereden. Daarna was hij naar zijn woning gelopen. De politie die snel terplaatse was hield hem vervolgens aan. De Hillegommer bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 770 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de verdacht in en maakt proces-verbaal op.

Man in rug gestoken Leiden
Een 27-jarige inwoner van Leiden is op zondag 27 oktober rond 02.50 uur op de Vijfmeilaan door een nog onbekende jongeman met een mes in zijn rug gestoken. De Leidenaar is met een geperforeerde long opgenomen in het LUMC. De aanvaller is spoorloos. Het incident ontstond nadat het slachtoffer op de Vijfmeilaan ruzie kreeg met de onbekende aanvaller met kort blond haar en gekleed in een zwarte wollen jas met kraag en die zich verplaatste op een scooter. Bij de ruzie werd geslagen en met het mes gestoken. Vervolgens ging de aanvaller er vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachte branden Voorschoten
Onder verdachte omstandigheden brandde op zaterdagavond 26 oktober rond 21.20 uur een aan de Maduroweg geparkeerde auto uit. De auto was van een inwoner uit Wassenaar. Gelijktijdig kreeg de politie en de brandweer de melding dat er een hoopje vuil in brand stond bij de voordeur van een school aan de Beetslaan. Het bleef daar bij schade aan een prullenbak. In beide gevallen lijkt er sprake te zijn van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie is daarbij op zoek naar een jongeman van ongeveer 14/15 jaar die de autobrand bij een bewoner van de Maduroweg meldde. De jongen fietste na zijn melding gedaan te hebben weg in de richting van de Rouboslaan. De jongeman kan voor de politie een belangrijke getuige zijn. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie aan de Zwaluwweg.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn
Op zaterdag 26 oktober, overdag of in de vroege avond, werd er ingebroken in een woning aan de Zadelmaker en de Marketenster. Om binnen te komen werd van één woning een raam en van de andere woning een schuifpui opengebroken. Uit de woningen is een dvd-speler, een tiental c.d.'s, een laptop, een digitale camera en zijn sieraden gestolen. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Braamhorst. Hier werden gaatjes in een raamsponning geboord waarna de sluitboompjes ontsloten konden worden. Niet bekend is of iets uit de woning is gestolen.

Onder invloed rijden Moerkapelle
De politie hield op zaterdag 26 oktober rond 23.30 uur op de Julianastraat een 17-jarige bromfietser uit Moerkapelle aan. De jongman werd er van verdacht onder invloed van alcohol zijn bromfiets te besturen. Een ademanalyse aan het bureau wees een uitslag van 700 ug/l. uit. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houd geweldpleger aan Lekkerkerk
De politie hield op zondag 27 oktober rond 02.15 uur op het Raadhuisplein een 19-jarige jongeman uit Sweikhuizen aan. De verdachte werd er van verdacht kort daarvoor in een uitgaansgelegenheid aan de Koninginneweg na een woordenwisseling een 19-jarige jongeman uit Lekkerkerk aan zijn hand te hebben verwond met een vermoedelijk een zakmesje. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Berkenwoude
In de avond van zaterdag 26 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Weidebloemstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn een aantal porseleinen beeldjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Krimpen aan de Lek
In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Admiraal de Ruyterstraat en Spitsbergen. In beide gevallen werd een raam opengebroken. In ieder geval is uit één woning is een digitale camera gestolen.

Onder invloed Bodegraven
De politie heeft op 25 oktober omstreeks 21.30 uur een 35-jarige man uit De Meije aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man liep al waggelend naar zijn auto en de politie wist hem op de Kerkweg aan de kant te zetten. Op het bureau blies de man 940 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een verbaal.

Taxichauffeur overvallen Gouda
Op de Lekkenburg is in de avond van 25 oktober jl een taxichauffeur overvallen. Op de Markt stapte een ongeveer 22 jarig manspersoon in. Op de Lekkenburg gaf de passagier aan eruit te willen. Tijdens het uitwisselen van geld gaf de passagier de taxichauffeur een klap en griste geld weg. Daarna ging hij er vandoor in de richting van de Veenzoom. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Vechtpartij Leiden
In een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt heeft op 26 oktober om 00.30 uur een 40-jarige Leidenaar een 30-jarie plaatsgenoot op zijn gezicht geslagen. De 40-jarige Leidenaar zocht daar volgens zeggen met iedereen ruzie met bezoekers en met barpersoneel. Op een gegeven moment sloeg hij de 30-jarige vol in het gezicht. De verdachte werd door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd voor korte tijd ingesloten en verhoord. Hij kreeg een dagvaarding mee om zich op 14 januari a.s. te verantwoorden voor de politierechter te Leiden.

Rijden onder invloed Zoeterwoude Rijndijk
Op de N-11 is op 26 ok5tober, omstreeks 06.30 uur een 54-jarige Rotterdammer aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Een politiemedewerker reed in burger achter de man en belde naar de meldkamer met het verzoek de bestuurder aan de kant te laten zetten. Op het bureau blies de man 985 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, een verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraken Krimpen aan de Lek / Ouderkerk aan den IJssel
In een vrijstaande woning aan de Schepensstraat is tussen 25 en 26 oktober jl ingebroken. Een deur werd geforceerd en uit een portemonnaie werd een geldbedrag weggenomen.
Ook in een naburige woning werd ingebroken. Ook hier werd een slot in een deur geforceerd. Het is nog niet bekend wat hier is weggenomen.
In een woning aan de Tiendweg werd eveneens ingebroken op dezelfde wijze. Hier is nog niet bekend wat is weggenomen.
Aan de Van Ostadestraat werd ingebroken. Hier werd computerapparatuur en een geldbedrag weggenomen.
Aan de Julianastraat in Ouderkerk is ook ingebroken. Hier werd een bovenlicht geforceerd. Ook hier is nog niet bekend wat is weggenomen.
De politie heeft inmiddels uitgebreide buurtonderzoeken ingesteld. Mochten getuigen iets gezien of gehoord hebben en nog geen contact hebben gehad met de politie, dan wordt verzocht de betreffende informatie door te geven op 0900-8844.

Inbraak woning Zoeterwoude-Dorp
In een woning aan de Zwaluw is op 27 oktober tussen 13.00 uur en 20.00 uur ingebroken. De schuifpui aan de achterzijde werd geforceerd. Binnen werden alle vertrekken doorzocht. Een koffer, een geldkistje, sieraden en mogelijk kleding werden weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Inbraken woning Lisse
In een twee-onder-een kapwoning aan het Veldhuizen van Zantenpark is op zondag jl ingebroken. Een dakkapel werd bereikt via een aanbouw. Het kozijn werd geforceerd en een zaklampje werd weggenomen. Kennelijk werden de dader(s) gestoord. De politie stelt een onderzoek in.
Een vrijstaande woning aan de Van Bonninghausenlaan werd ook bezocht door inbekers. Via een balkon aan de voorzijde wist men een slaapkamer te bereiken. Hier werden sieraden weggenomen.

In het water gewaaid Voorschoten
Een 74-jarige vrouw uit Voorschoten is gisteren om 12.45 uur in het water gewaaid bij de Horst en Voordelaan. Het slachtoffer viel ongeveer twee meter naar beneden voordat zij in het water terecht kwam. Een toevallige voorbijganger, een 66-jarige man uit Leidschendam, zag de vrouw in het water liggen en heeft haar uit het water gehaald en op de kant getrokken. De vrouw heeft vermoedelijk tussen de 5 en 15 minuten in het water gelegen. Een ambulance was snel terplaatse en voerde haar af naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De vrouw heeft vermoedelijk een breuk in de schouderbladen opgelopen en letsel aan haar hoofd. Het exacte letsel is nog niet bekend.

Politie houdt fietskijkdag Lekkerkerk e.o.
Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Lekkerkerk (Koninginneweg 2) heeft op zaterdag 2 november van 10.00 tot 12.00 uur een fietskijkdag.
De politie stelt inwoners ook in de gelegenheid op deze fietskijkdag de postcode gratis in de fiets te laten graveren.De politie denkt dat fietsen die voorzien zijn van een postcode minder het doelwit zijn van fietsendieven. Verder stelt het de politie in staat gevonden fietsen sneller bij de eigenaar terug te bezorgen. Voor het graveren moet men een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) of een aankoopbon van de fiets overleggen.

Overlast storm Gehele regio
In de politieregio Hollands Midden is op diverse lokaties hinder ondervonden van de harde wind. Bij meldkamer van de politie kwamen afgelopen weekend honderden meldingen binnen. Een aantal woningen, panden en auto's liepen materiële schade op.
Op diverse wegen raakte het verkeer gestremd door met name bomen en takken die de weg blokkeerden. Een groot aantal auto's raakten total loss of beschadigd door bomen die op de voertuigen vielen. Maar ook andere goederen zoals vuilcontainers, bloembakken, mobiele toiletten, bouwketen waaiden de wegen (en fietspaden) op. Daarnaast dreigen ook reclameborden, verkeersborden, hekken en lantaarnpalen om te waaien. Bij de lantaarnpalen moest het energiebedrijf ter plaatse komen. Bij een klein aantal leverde dit een gevaarlijke situatie op. Van woningen en bedrijfspanden dreigden zonneschermen, steigers, golfplaten en dakpannen weg te waaien. Bij een aantal woningen sneuvelden ruiten. Op bouwlocaties dreigden bouwsteigers, schermen, zeilen, platen, stellingen, isolatiematerialen weg te waaien. In samenwerking met brandweer en gemeentewerken werd een groot aantal incidenten hersteld. Bij een groot aantal konden de eigenaren, bewoners of instanties de zaken zelf verhelpen.

Duin- en Bollenstreek
In Katwijk op het Slangenkruid is bij een bouwterrein isolatiemateriaal zoals pakketten piepschuim over de weggewaaid. In Noordwijk dreigde een ruit van een bushokje aan de Beeklaan weg te waaien. In Sassenheim aan de Kagertuinen dreigde een grote tak op geparkeerde auto's te vallen.

Leiden-Voorschoten
In de Lorentzkade in Leiden is van een geparkeerde aanhangwagen deuren afgewaaid waardoor er veel glas op de rijbaan terechtkwam. Aan de Morssingel in Leiden kwam een reclamebord door de achterruit van een auto. Op de Schelpenkade, eveneens in Leiden, viel een daktegel op een auto. Op de Rapenburg bij een museum sloeg een stelling met zeilen en afzetstukken alle kanten op. Op de Mulderstraat in Leiden viel een boom op een auto. Deze liep schade op aan de zijkant, voorkant en aan het spatscherm. Op de Paramaribostraat viel een boom op twee auto's. De auto's liepen krasschade over het gehele voertuig en deuken op. Een auto die geparkeerd stond op de Malielaan liep eveneens krasschade op door een boom.

Gouwe Ijssel
Ook in dit gebied veel meldingen van tientallen omgevallen bomen en afgewaaide takken, versperde wegen, een afgewaaide dakkapel. Vooralsnog hebben er geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Ongeveer acht auto's werden door (delen van) bomen bedolven. Aan de Zilvermos in Nieuwerkerk aan den Ijssel raakte een auto hierdoor total loss. Aan de Prins Alexanderlaan en de Singel waren zwaar beschadigde auto's. De rest liep lichte schade op. Brandweer en particulieren hebben bomen die dreigden om te vallen omgezaagd en klein gemaakt. Op het Kroonkruid moest een aantal woningen vanwege dreiging van vallende bomen op last van de brandweer enige tijd worden ontruimd. Bomen werden tijdelijk door de brandweer met touwen of de lier aan de voertuigen tegengehouden en uiteindelijk omgetrokken. Diverse voertuigen konden tijdig worden verplaatst. In Lekkerkerk aan de De Werf is een deel van het dak van een woning afgewaaid. De brandweer heeft de losse delen van het dak weggehaald. In Gouda aan de Statensingel is een steiger bij een woning half in een boom en half in een heg terechtgekomen. Aan het Uiverplein zijn twee bomen op vier auto's terechtgekomen. Deze raakten zwaarbeschadigd. In Waddinxveen aan de Eikenlaan viel een Eik om. Een twee boom raakte echter een auto. Het voertuig is total loss verklaard. Later in de avond heeft de brandweer nog twee bomen gerooid. De bewoners van het portiek moesten worden geevacueerd toen een boom tegen een huis was gevallen. De tweede boom maakte eveneens schade aan portiekwoningen. Een andere auto werd geschampt. In Bodegraven aan het Stationsplein rolde een container tegen een auto. De auto liep krasschade en een deuk op. Aan de Weidezoom was de waterleiding gesprongen. In Boskoop was op het Torenpad op een parkeerplaats een boom op drie auto's gevallen. Op de Zuidkade waren er twee balkons naar beneden gekomen. Het veroorzaakte veel glasscherven en rommel. Het is nog niet duidelijk of er schade is aan geparkeerde auto's.

Rijn- en Veenstreek
In de Rijn- en Veenstreek kwamen diverse meldingen binnen van omgewaaide bomen en rondvliegende takken. In Alphen vlogen platen weg van het dak van een tankstation aan de Leidse Schouw. Dit leverde gevaarlijke situaties op. De kruising werd rondom het station geheel afgezet. De schade is groot.
In Leiderdorp aan het Coornhertdreef kwam een grote tak op auto's op een parkeerterrein terecht. Een auto raakte total loss, twee andere auto's liepen krasschade op. Aan de Dijkwacht is een bouwhek rond een flat in aanbouw omgevallen. In Oude-Wetering aan de Schoener is een partytent weggewaaid. Twee personenauto's raakten beschadigd. Tentstokken gingen bij een auto door de ruit. Een andere auto liep krassen op over de gehele zijkant.