Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 28 oktober 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Bruid getroost met beer
02-771771
Hengelo, Deldenerstraat
Vrijdag 25 oktober jl.
Vrijdagmiddag jl., vond op de Deldenerstraat in Hengelo een kop-staart aanrijding plaats. Een 22 jr. Hengeloer was onderweg met zijn aanstaande bruid naar de huwelijksvoltrekking. Of het van de zenuwen was is niet bekend, maar de 22 jr. reed met zijn glimmend gepoetste auto achter op een auto, die bestuurd werd door een 59 jr. plaatsgenoot, die voor hem reed. De 59 jr. raakte hierdoor nog weer een auto die voor hem reed.De bruid was bijna ontroostbaar en was bij de komst van de politie vol in tranen. Ter plaatse is haar het eerste huwelijkscadeau aangeboden. Een in alle surveillanceauto's aanwezige Good Bear kon haar haar glimlach weer op haar gezicht terugbrengen. Na wat snelle uitwisselingen van wat gegevens, kon de reis naar de huwelijksvoltrekking worden voortgezet.


Aanhouding i.v.m. inbraak
02-073801
Hengelo, Wegtersweg
Inbraak op 20 september jl., aanhouding vanmorgen 28 oktober omstreeks 06 uur
In opdracht van de officier van justitie, werd vanmorgen omstreeks 06.00 uur in zijn woning in Hengelo, een 19 jr. inwoner van die plaats aangehouden. Hij kon worden aangehouden omdat onderzoek had uitgewezen, dat hij vermoedelijk de dader is van een inbraak in een bedrijf aan de Wegtersweg in Hengelo op 20 september jl.. Bij deze inbraak waren overigens geen spullen ontvreemd.Onderzoek zal verder moeten uitwijzen of de 19 jr. voor meerdere inbraken verantwoordelijk is geweest.


Man mishandeld, poging overval?
02-773287
Hengelo, omgeving de Brink
Zondag 27 oktober, omstreeks 22.25 uur
Wordt bij de politie gemeld dat in een bushokje op het Station in Hengelo, een man zit die is overvallen. Ter plaatse wordt een 41 jr. man aangetroffen met een hoofdwond. Hij verteld dat hij lopend over de Brink, gaande in de richting van het Station, door twee jongens op een scooter op zijn hoofd is geslagen. De beide jongens op de scooter, stopten en reden daarop ook onmiddellijk door. Het is niet bekend of ze de 41 jr. wilden overvallen. Mogelijk zijn ze gestoord door mensen die daar ook liepen of reden.Wellicht zijn er getuigen die iets meer over deze gebeurtenis kunnen vertellen.De 41 jr. is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van de bloedende hoofdwond.Hij komt vandaag in de loop van de dag aangifte doen.

Aanrijding met letsel
02-773162
Vriezenveen, Verzetstraat / Vondelstraat
Zondag 27 oktober, omstreeks 19.20 uur
Een 26 jr. automobilist uit Westerhaar, verleende rijdend over de Verzetstraat, geen voorrang aan de 22 jr. automobiliste uit Vriezenveen, die voor hem van rechts kwam uit de Vondelstraat.De 26 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 22 jr. moest zich onder behandeling stellen van haar huisarts.Beide auto's zijn afgesleept.


Rijden onder invloed
02-082901
Enschede, Mirastraat
Maandag 28 oktober, omstreeks 01.45 uur
Werd een automobilist gesignaleerd op de Mirastraat die zonder de nodige verlichting reed. Bleek te gaan om een 27 jr. Enschedeer die behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 1.6 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.