Ingezonden persbericht


Persbericht

Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage

Latste week Chip-actie!
Nog tot en met 1 november mogelijk: Laat uw huisdier chippen met maar liefst 10 euro korting!

Van 23 september tot en met 1 november is het nog mogelijk om met 10 euro korting uw hond of kat te laten chippen bij een dierenarts, werkzaam in een van de gemeenten waarvoor Streekdierentehuis Leiden-Stevenshage de afstand- en zwerfdieren opvangt.

In de volgende gemeenten is de actie geldig: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Rijnwoude, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude.

Chippen is een hele goede (en pijnloze) methode om uw huisdier te laten registreren. Mocht de hond of kat verloren raken dan kan met een eenvoudige scanner de chip ingelezen worden. Het nummer op de chip correspondeert met een registratiesysteem waarin het huisadres van het dier wordt bewaard. Zo kunnen baas en huisdier weer snel herenigd worden. Vooral in vakantieperioden of tijden dat honden en katten nog wel eens 'op stap' willen gaan is het snel traceren van de baas van belang.

De chip (ter grootte van een rijstkorrel) wordt onderhuids in het losse vel van de nek van de dieren aangebracht . Bij de aanmelding van de chip van uw huisdier is het verstandig om ook het nummer van uw mobiele telefoon te laten registreren zodat u ook buiten uw woonplaats of in het buitenland bereikbaar bent. Er kan veel onzekerheid en verdriet vermeden kunnen worden wanneer nog meer, liefst alle, dieren gechipt zouden zijn!

Speciale kortingsactie 23 september ­ 1 november
Om nog meer eigenaren over de streep te trekken wordt er een speciale korting gegeven op het chippen van uw huisdier in de periode van 23 september tot en met 1 november. U betaalt voor het chippen bij uw dierenarts dan slechts Ý 16,50 in plaats van 30 euro zoals normaal zou gelden. De bon waarmee u gebruik kunt maken van deze actie is afgedrukt in deze krant en ook beschikbaar bij de deelnemende dierenartsen, De Dierenbescherming draagt per ingebrachte chip Ý 10,00 in de kosten bij. De dierenartsen berekenen in deze periode een lager tarief voor de behandeling. De adressen van deelnemende dierenartsen kunt u vinden op de website van Stevenshage: http://home.wxs.nl/~stdlo/home.htm of bel uw dierenarts.

Aan de redactie:
Dhr. Leen Gottschal, beheerder van Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage zal u graag inlichten over de speciale chip-kortingsactie en over het belang van het chippen van huisdieren. U kunt contact met hem opnemen via 071-5790340.

Als bijlage wordt de speciale kortingsbon voor de actie meegestuurd die bij de deelnemende dierenartsen kan worden ingeleverd. Plaatsen van deze bon bij berichtgeving over de actie zal zeker een positief effect hebben op het aantal gechipte dieren. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Leiden, 28 oktober 2002
(Stans van der Veen)