Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-10-2002
Politieberichten 28 oktober (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Aankondiging snelheidscontroles Fryske Diken
De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren dinsdag 29 oktober op de N355 tussen Buitenpost en de provinciegrens. Woensdag 30 oktober vinden controles plaats op de N381 bij Oosterwolde. Donderdag 31 oktober staan de radarwagens opgesteld op de N356 tussen Damwoude en Zwaagwesteinde. Verder controleert het verkeershandhavingsteam Fryske Diken van Politie Fryslân de hele week in de hele provincie extra op het dragen van autogordel en helm, het rijden met drank op en het rijden door rood licht.

Damwoude: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op de Doniaweg. Een 22-jarige inwoner van Driesum en bestuurder van een personenauto reed op de Doniaweg gaande in de richting Damwoude. Een 15-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en bestuurder van een fiets reed ook over de Doniaweg in dezelfde richting als de automobilist. De fietser reed voor de auto. Op het moment dat de 22-jarige de fietser wilde inhalen kwam een vrachtauto hem tegemoet rijden en de automobilist kon zijn inhaalmanoeuvre niet volbrengen. Hij boste met de voorzijde van de auto tegen de achterzijde van de fietser. Hierdoor kwam de fietser ten val. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Achteraf bleek letsel mee te vallen. Verder alleen materiële schade.

Leeuwarden: diefstal uit bedrijf
Maandag omstreeks 08.45 uur werd in een bedrijf aan de Pieter Stuyvesantweg een portemonnee uit een tas gestolen. Door personeel van het bedrijf werd de verdachte achtervolgd, maar in de omgeving Achter de Hoven raakte men hem kwijt. Signalement: blanke man, lengte ong.
1.70 meter, leeftijd ongeveer 37 jaar, snordragend en gekleed in een blauwe spijkerbroek en donkerblauwe jas (soort bomberjack) Op zijn hoofd droeg hij een donkerblauwe muts met en lichtblauwe streep. Aangifte van de diefstal werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Haskerdijken.

Drachten: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 08.00 uur vond een aanrijding plaats op de Noorderhogeweg. Een 16-jarige inwoonster van Burgum en bestuurster van een bromfiets reed aan de rechterzijde van de rijbaan. Een 28-jarige inwoner van Drachten en bestuurder van een fiets reed ook over genoemde weg, maar kwam uit tegenovergestelde richting. De fietser reed op de voor hem linkerweghelft en kwam frontaal in botsing met de bromfietster. De 16-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, waar bleek dat zij haar arm gekneusd had. De fietser mankeerde niets. Wel schade aan fiets en bromfiets.

Gorredijk: diverse autoinbraken
In de nacht van zaterdag op zondag zijn diverse auto opengebroken en goederen weggenomen: 1. Op t Vlecke een auto van een 50-jarige inwoner van Gorredijk, ruit bestuurderskant ingeslagen, ontvreemd een radio.
2. t Weike, een auto van een 21 jarige inwoner van Gorredijk, bovenzijde raam ontwricht en ruit vernield, weggenomen radio-cd-speler. 3. Heerenacker, auto van een 47-jarige inwoner van Gorredijk, rechterportierraam opengewrikt, weggenomen een radio. 4. Compagnonsstrjitte, auto 23-jarige inwoonster van Gorredijk, rechterdeur geforceerd, weggenomen diverse cds 5. Compagnosstrjitte, auto van een 24-jarige inwoonster van Gorredijk, , bovenstijl bijrijdersdeur geforceerd. Weggenomen autoradio 6. t Leantsje, auto van een 30-jarige inwoner van Gorredijk, verbuigen stijl autodeur, weggenomen een autoradio 7. Compagnosstrjitte, auto van een 26-jarige inwoner van Gorredijk, forceren deur bestuurderskant, weggenomen autoradio-cd-speler

Franeker:diefstal personenauto
In de nacht van zondag op maandag werd op de Nieuwe Hof een personenauto weggenomen. Betreft een groene Audi 80, voorzien van het kenteken GN-TH-45. Bouwjaar 1993, chassisnummer WAUZZZ8CZPA234864. Aangifte hiervan werd gedaan door de 32-jarige inwoner van Franeker en eigenaar van de auto.

Oudehaske: inbraak bedrijf
Tussen zaterdag 26 oktober en maandag 28 oktober werd ingebroken in een bedrijf aan de Dolten. De toegangsdeur van de loods werd opengebroken en uit de loods werd een 320 delige-set met gereedschap weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Makkinga.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 11.15 uur werd in een supermarkt aan de Burgemeester Kuperusplein aangehouden een 31-jarige inwoner van Heerenveen. Hij had een fles drank en een pakje shag weggenomen zonder te betalen. Winkelpersoneel had hem aangehouden. Verdachte overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding verdachte vernieling telefooncel Maandag omstreeks 11.45 uur zagen 2 stadswachten dat een manspersoon bezig was een telefooncel te vernielen op het Wilhelminaplein. Dit vernielen gebeurde met een ijzeren stang. Hierop is de man, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bureau Communiactie tel: (058) 880 8272