Leefbaar Nederland

Fractie Leefbaar Nederland
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Maandag 28 oktober 2002

PERSBERICHT

OP ZONDAG NAAR STEMBUS

Heel veel mensen zijn opnieuw diep teleurgesteld in de politiek door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Kiezers hebben het vertrouwen in de politiek verloren. Het is dan ook de vraag of veel mensen de gang naar de stembus weten te vinden op woensdag 22 januari. Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven hun stem uit te brengen, dus niet alleen voor of na het werk, pleit Leefbaar Nederland bij Minister Remkes voor verkiezingen op zondag 19 januari 2003.

In veel Europese landen vinden de verkiezingen op een zondag plaats en niet op doordeweekse dag. De zondag is voor veel mensen een vrije dag waardoor ze meer tijd hebben om naar het stemlokaal te gaan. Op deze manier denkt Dick Jense, fractiesecretaris van Leefbaar Nederland, het opkomstpercentage te bevorderen. "Het is niet voor niets dat veel Europese landen op zondag verkiezingen houden. En een hoge opkomst is in het belang van ons allemaal."

Nederland heeft een 24-uurs economie. De doordeweekse dagen zijn veelal vol gepland. Over het algemeen hebben mensen op zondag meer vrije tijd. "Het is echt achterhaald om te denken dat iedereen op die dag in de kerk zit. Dus waarom zouden we deze vrije tijd niet één keertje benutten ten gunste van het opkomstpercentage?", aldus Jense.


--------------------------------------------- einde persbericht -----------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dick Jense (fractiesecretaris) (06-18305918)
Manon van Heems, voorlichter (06-51997218)