Ingezonden persbericht


Nieuw improvisatietheater in Steigertheater: De Zalige Zondag

De theatergroep Op de Geest zoekt het experiment op met nieuwe vormen van improvisatietheater. Iedere tweede zondag van de maand zal Op de Geest een bijzondere vorm van improvisatie brengen in het Steigertheater onder de naam: De Zalige Zondag. Zondag 10 november om 20:30 uur start Op de Geest met het Gorillatheater.

Gorillatheater is te vergelijken met de Vloer op; het succesvolle televisieprogramma dat de NPS bracht met acteurs als Gijs Scholten van Aschat. Een regisseur bepaalt de uitgangssituatie. De acteurs maken vervolgens de verhalen af, al dan niet op basis van suggesties van het publiek. De regisseur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geïmproviseerde scène. Hij mag dan ook ingrijpen als dat nodig is. Het publiek bepaalt of een scène is geslaagd. Is het publiek tevreden dan krijgt de regisseur een banaan. Is het publiek niet tevreden dan krijgt de regisseur straf. De regisseur met meeste bananen op het eind van de avond mag na afloop van de voorstelling bij wijze van prijs met de gorilla op stap.

De voorstellingen van de Zalige Zondag van Op de Geest zijn extra voorstellingen. Iedere eerste zondag van de maand speelt Op de Geest zoals gebruikelijk een theatersportwedstrijd in het Steigertheater om 13:30uur.

Op de Geest is de langst bestaande theatersportvereniging van Nijmegen. Meer informatie over Op de Geest en het programma is te vinden op www.opdegeest.nl.

Theatersport is een vorm van theater waarbij twee teams van vier spelers elkaar om de beurt uitdagen tot het improviseren van korte scènes, op aanwijzingen van het publiek. Ze worden beoordeeld door deskundige rechters in samenwerking met het publiek.

Kaartjes voor voorstellingen van Op de Geest kunnen gereserveerd worden bij het Steigertheater: tel. 024-3228127.

Contactpersonen Op de Geest:

Pers: Martijn Gerritsen, 024 - 3789763, 06 - 51407551 e-mail: pr@opdegeest.nl (foto's op aanvraag)

Overig: Fred Kleinveld, Telefoon: 0487-541946, e-mail: info@opdegeest.nl

Website: www.opdegeest.nl