Gemeente Uithoorn

OPENSTELLING ZON- EN/OF FEESTDAGEN 2003
Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat de openstelling op zon- en/of feestdagen voor het jaar 2003 eind dit jaar zal worden vastgesteld. Belanghebbenden kunnen vanaf heden bij de gemeente bekend maken welke data voor hen van belang zijn.

A. Beschikbaarheid

1. Er zijn acht zon- en/of feestdagen beschikbaar voor de gehele gemeente;

2. Er zijn per wijk (Legmeer, De Kwakel, Zijdelwaard en Dorpscentrum) vier zon- en/of feestdagen beschikbaar.

B. Selectiecriteria in volgorde van belangrijkheid
1. Verzoeken ingediend vóór 10 december 2002 hebben voorrang op verzoeken vanaf 10 december 2002;

2. Verzoeken afkomstig van een geheel winkelcentrum gaan vóór overige aanvragen;

3. Twee of meer afzonderlijke verzoeken voor een zelfde dag gaan vóór een enkelvoudig verzoek (voor één dag);

4. Eerder ingediende verzoeken gaan vóór op latere, met inachtneming van het gestelde onder B.1.

C. Ordeningsprincipe

1. Verzoeken van een geheel winkelcentrum worden ten laste gebracht van de wijkgebonden dagen;

2. Wanneer er twee of meer verzoeken zijn voor een zelfde dag, en deze zijn afkomstig uit twee of meer wijken, dan wordt die dag ten laste gebracht van de acht zon- en/of feestdagen voor de gehele gemeente;

3. Afzonderlijke verzoeken afkomstig uit één wijk voor een zelfde dag worden ten laste gebracht van de wijkgebonden dagen;
4. Zoveel mogelijk verzoeken zullen worden gehonoreerd (opvullen met resterende dagen, eerst via de wijkgebonden dagen, daarna met de dagen voor de gehele gemeente).

EEN SPECIALE TEGEL VOOR DE CONTAINER OPSTELPLAATSEN.

Deze week is gestart met het plaatsen van tegels met een pictogram van een container om de opstelplaatsen van de duobakken en papiercontainers duidelijker aan te geven. Per container-opstelplaats komen twee tegels waartussen de containers moeten staan. In de afgelopen periode gebeurde het geregeld dat de containers niet op de juiste plaats werden aangeboden, dit kwam ook omdat niet altijd duidelijk was wat de juiste plek was. Als voor iedereen de opstelplaatsen duidelijk zijn aangegeven kan het verkeerd aanbieden van afval worden beboet. Voor alle duidelijkheid, ook op de opstelplaatsen mogen de containers alleen maar staan op de afval ophaaldag en moeten ze voor het einde van de dag weer binnen zijn gehaald.
In ongeveer drie weken worden de tegels in Uithoorn en De Kwakel gelegd. In de periode daarna wordt door de gemeentesurveillanten gecontroleerd of de diverse containers nu wel goed worden aangeboden.
Hoe de gemeente een euro besteedt in 2003?
WERKZAAMHEDEN RANDWEG
Naar aanleiding van de jaarlijkse boominspectie (VTA), welke dit jaar op de Randweg zal plaatsvinden, zal om een deel van de Randweg worden afgesloten.
Deze totale afsluiting tussen de Zijdelweg en doorsteek Churchillflat, zal zijn op 2 november tot en met 6 november 2002 van 07.00 - 18.00 uur. Tevens zal dan de stormschade hier opgeruimd worden.

Mochten er verder nog vragen zijn, kunt u zich wenden tot de wijkbeheerder van uw wijk
de heer W.A. Kroon. Telefonisch te bereiken onder nummer 0297-214442
of mobiel 06-22519296.