Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-10-2002
Persberichten maandagmiddag 28 oktober 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Meerdere auto-inbraken in Beilen

Beilen Afgelopen nacht is er in maar liefst 19 autos in Beilen ingebroken. De inbraken gebeurden in diverse straten waar de autos geparkeerd stonden. De buit bestond hoofdzakelijk uit autoradio-cd-spelers, carkits en CDs. Door het vernielen van een portierslot of een ruit werden de autos geopend.

Poging tot straatraces

Coevorden Klazienaveen De politie heeft gisteravond in verband met mogelijke straatraces toezicht gehouden op de Monierweg en Euregioweg te Coevorden en de Pollux en de Industriestraat te Klazienaveen. Het was duidelijk dat het aanbod geringer was dan voorgaande keren. In de loop van de avond waren in Klazienaveen enkele tientallen autos aanwezig. In Coevorden reden wel diverse autos rond en enkelen hadden zich verzameld op verboden plekken. De noodverordeningen van Emmen en Coevorden zijn toegepast waardoor een aantal bestuurders zijn gevorderd te vertrekken. In Klazienaveen betroffen dat 10 personenautos en in Coevorden 4 autos.

Ontsnapte gevangene gepakt

ASSEN Vanmorgen is een 32-jarige gevangene van de Penitiaire Inrichting Norgerhaven aan zijn twee bewakers ontsnapt tijdens een bezoek aan het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De man wist lopende met zijn bewakers naar de achteringang van het ziekenhuis een bij hem bevestigde transportstok te verwijderen waarna hij wegrende. Na onderzoek bleek dat de man een lederen riempje van de transportstok in de arrestantenbus door geknipt had met een later bij de man aangetroffen schaar. De bewakers hebben de achtervolging nog ingezet doch nadat de man over een hekwerk was geklommen bij het WZA verloren ze hem uit het oog. Op de Beilerstraat aangekomen begaf de man zich naar een in een stilstaande auto zittende vrouw. Nadat hij haar gevraagd had of zij hem een eindje op weg wilde helpen en zei daarop negatief antwoordde trok de man een mes en bedreigde de vrouw. Hierop stapte ze uit en pakte de man haar autosleutels af. Hij gaf verder aan dat zij haar auto goed terug zou vinden. De man reed vervolgens de A28 op in de richting van Hoogeveen. Onderweg werd de auto getraceerd door de politie die de achtervolging inzette. Dit ging met grote snelheid waarbij de man diverse stoptekens van de met zwaailicht en sirene rijdende politie negeerde. Tussen Pesse en Hoogeveen wilde de man 2 naast elkaar rijdende autos inhalen. Dit lukte niet waarna hij via de middenberm, rijbaan en rechter vangrail terug kwam op de rijbaan en tegen een op zijn rijstrook rijdende vrachtauto botste. De door de gevangene bestuurde auto raakt hierdoor total loss doch de man wist eruit te klimmen. De man trachtte hierop via een talud en de weilanden van de A28 er rennend vandoor te gaan maar werd door de politie in zijn kraag gevat. Met licht nekletsel en onder politiebegeleiding is hij voor een tweede keer naar het WZA. vervoerd. Daar is de man kort onderzocht waarna hij weer is overgebracht naar de Penitiaire Inrichting. Tijdens zijn aanhouding was de man in het bezit van een schaar en een broodmes.