Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems introduceert Global Solution Services-organisatie

Nieuwe dienstverleningsstructuur biedt klanten maximaal voordeel van TrueNorth

Waardenburg, 28 oktober 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), 's werelds snelst groeiende enterprise storage-leverancier en dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), start een Global Solution Services-organisatie. Deze organisatie is een uitbreiding op de bestaande Professional Services-organisatie. Met de nieuwe organisatie wil het bedrijf de waarde van zijn TrueNorth-visie en -strategie voor zijn klanten maximaliseren.

Door het wereldwijde professional services- en opleidingsteam volledig te richten op de TrueNorth-visie, kunnen klanten zowel de voordelen van de HDS-producten als het productaanbod uit strategische allianties sneller benutten. Deze voordelen zijn vereenvoudigd beheer, bescherming van waardevolle data en optimale inzet van middelen.

"Als marktleider op het gebied van enterprise storage-oplossingen wil HDS haar klanten complete oplossingen bieden voor de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden", zegt Ken Beaudry, Senior Vice-President en General Manager Global Solution Services. "De Global Solution Services-organisatie voorziet onze klanten wereldwijd van alle services die benodigd zijn voor het creëren van hoogwaardige informatie-infrastructuren, het verlagen van de Total Cost of Ownership en het versnellen van de Return on Investment."

De eerste services die de nieuwe organisatie aanbiedt, zijn gericht op de belangrijkste thema's waar klanten momenteel mee te maken hebben, zoals bescherming, migratie, consolidatie en beheer van data.

Hitachi SplitSecond® for Microsoft SQL Server and Microsoft Exchange voorziet in een compleet aanbod van softwareservices voor snelle recovery van bedrijfskritische systemen.

De nieuwe Data Migration and Storage Consolidation-services zijn gebaseerd op een combinatie van de 'best-of-breed'-oplossingen van HDS-partners en de goede reputatie van HDS op het gebied van serviceverlening. Daarmee kunnen klanten hun storage-technologie optimaliseren en kosten terugdringen, terwijl ze de risico's van storingen tijdens infrastructuurwijzigingen minimaliseren.

De nieuwe Enablement-services voor de open beheeroplossingen van HDS versnellen de ROI door een snelle inzetbaarheid en garanderen dat medewerkers de kennis hebben om effectief te kunnen werken.

Ken Beaudry is onlangs benoemd tot Senior Vice-President en General Manager van de Global Solution Services Group. Hij heeft jarenlange ervaring in verschillende Customer Support- en Professional Services-functies bij StorageTek(tm).

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen en -software en professional services. Deze eigen oplossingen worden aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Over Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder informatiesystemen, elektronica, componenten, consumentenproducten en industriële producten, en levert financiële diensten. Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.