Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Groei TakeitNow versneld weer toe tot 28% over derde kwartaal 2002.

Bilthoven - 28 oktober 2002. De groei van TakeitNow in het derde kwartaal 2002 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is toegenomen tot 28%, terwijl de groei over het tweede kwartaal nog bleef steken op 9%. Het derde kwartaal - inclusief de zomermaanden - draaide TakeitNow als verwacht break-even, en nam de omzet toe tot 0,6 miljoen (excl. gefactorde B2B-verkopen via tibet.nl).

De gemiddelde orderwaarde vertoont net als in het vorige kwartaal een stijgende lijn van 330 (Q3-2001) naar 370 (Q3-2002), dankzij de aanhoudende vraag naar laptops. Met name de Acer Travelmate verkoopt online goed.

In het laatste kwartaal zal TakeitNow gefaseerd een nieuw catalogus in gebruik nemen (icecat.biz) waardoor meer productinformatie beschikbaar komt voor eindgebruikers. Naar verwachting heeft dit een positieve invloed op zowel het aantal visits, 242000 in Q3-2002, als de conversie in betaalde orders. Een van de eerste stappen wordt het introduceren van een productvergelijker, waarbinnen onder andere laptops, desktop pc's, printers, en handhelds vergeleken kunnen worden. Verder biedt ICEcat gedetailleerdere productinformatie aan die inmiddels door fabrikanten beschikbaar wordt gesteld. "De online verkoop van hardware staat nog steeds in de kinderschoenen, en het toevoegen van goede productinformatie is weer een belangrijke mijlpaal" aldus algemeen directeur Hoogeveen. "We hebben aanvullend een klein team editors in Minsk, Wit-Rusland, dat de gaten in de catalogus opvult en zich hierbij concentreert op de meest populaire producten."

Over TakeitNow, http://www.takeitnow.com/ TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure computer etailer in Nederland haar webwinkel. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com tienduizenden producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (http://www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (http://www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow.com, info@takeitnow.com, Martijn Hoogeveen: +31 (0)6-54 25 64 76
- Definitieve jaarcijfers over 1999, 2000 en 2001: http://www.iceshop.nl/takeitnow/store/info/jaarcijfers.htm