Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt Nordic general industrial coatings aan Kemira

Arnhem, 28 oktober 2002 Akzo Nobel gaat Nordic general industrial liquid coatings verkopen aan de Finse chemische onderneming Kemira. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal vermoedelijk eind dit jaar worden afgerond.

Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings: Hoewel Nordic goed presteert en een sterke reputatie heeft in de markt, past deze activiteit strategisch gezien niet meer in onze productenportefeuille. De afstoting die volgt op de verkoop van onze algemene industriële coatingsactiviteiten in de Verenigde Staten en Frankrijk eerder dit jaar moet worden gezien in het licht van onze ambitieuze groeistrategie voor de kernactiviteiten van coatings, waarvoor aanzienlijke investeringen nodig zijn.

In 2001 behaalde Nordic een onderdeel van Akzo Nobels business unit Industrial Coatings een totale omzet van EUR 17 mln in Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken en Polen. Industriële vloeibare coatings worden gebruikt voor de bescherming van industriële producten zoals bouwmachines en hoogspanningsapparatuur.

De productie van de coatings zal binnen anderhalf jaar worden overgebracht van Akzo Nobel-locaties in Malmö (Zweden) en Wloclawek (Polen) naar coatingsbedrijven van Kemira. Ondernemingsraden en vakbonden zijn ingelicht over de verkoopplannen, en de vereiste adviesprocedures zullen binnenkort worden gestart. Waar nodig zal de voorgenomen transactie ter goedkeuring worden voorgelegd aan de betrokken regelgevende instanties.

Internet: www.akzonobel.nl; www.kemira.com

Corporate Media Relations: tel. 06 2294 7138