Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Zie ook RVD: "Geen activiteiten leden Koninklijk Huis tot november"

28/10/02 Prinses Margriet bij conferentie verbeteren mobiliteit van ouderen en mensen met een functiebeperking te Den Bosch

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont op maandagochtend 28 oktober 2002 in het Provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch een conferentie bij over het verbeteren van de mobiliteit van ouderen en mensen met een functiebeperking. De conferentie is georganiseerd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat onder auspiciën van de Europese Conferentie van de Ministers van Transport.

Eén van de kerntaken van de overheid is ervoor zorgdragen dat individuele burgers, voor zover hun mogelijkheden reiken, zich vrij kunnen verplaatsen en kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven. Om de mobiliteit van ouderen en mensen met een functiebeperking te verbeteren is het nodig vervoerssystemen aan te passen en straatomgevingen toegankelijk te maken. Tijdens de conferentie worden de problemen die hierbij optreden en de mogelijke oplossingen in kaart gebracht. Ook wordt aandacht geschonken aan het vraagstuk van maatschappelijke uitsluiting. De conferentie is bedoeld voor politici op rijks-, provinciaal en stedelijk niveau uit Nederland en overige Europese landen, onderzoekers, vervoersbedrijven en consumentenorganisaties.