Ingezonden persbericht


Persbericht

Staatssecretaris Van Ardenne in debat aan de KUN

Op dinsdag 29 oktober organiseert het Universitair Milieuplatform (UMP) in samenwerking met studievereniging Milieuprisma het Universitair Debat "Johannesburg, wat nu?" Aanleiding voor dit debat is de Duurzaamheidstop die van 26 augustus tot 4 september plaatsvond in Johannesburg, Zuid Afrika. Daarnaast hebben ook een viertal studenten van de Katholieke Universiteit Nijmegen aan deze top deelgenomen. Aan het debat zal onder andere de staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking, mw. Van Ardenne deelnemen.

Van 26 augustus tot 4 september jongstleden vond in Johannesburg de World Summit on Sustainable Development (WSSD) plaats, ook wel duurzaamheidstop genoemd. Tien jaar na de veelbelovende bijeenkomst in Rio de Janeiro werd de balans opgemaakt. Niet alle beloftes die in 1992 in Rio waren gedaan zijn ook nagekomen. Aan de andere kant is duurzaamheid veel meer op de agenda gekomen. Men hoopte dat Johannesburg eenzelfde impuls aan het denken over duurzaamheid zou kunnen geven als Rio dat had gedaan. Of dat ook gelukt is, daarover lopen de meningen uiteen.

Daarom organiseren UMP-Nijmegen en Milieuprisma dit debat. Na een inleiding van Irene Dankelman van het Universitair Centrum Milieuwetenschappen (UCM) zullen twee studenten van de KUN die ook in Johannesburg waren vertellen over hun ervaringen op de duurzaamheidstop, waarna staatssecretaris Van Ardenne haar relaas over de WSSD zal doen, alsmede het Nederlandse beleid t.a.v. duurzame ontwikkeling uiteen zal zetten.

Het debat, onder leiding van Bas Arts (Milieu en Beleid) zal onder andere gaan over wat Nederland zegt en wat ze doet, over de stem van Nederland in Europa en het karakter van de zogenaamde mega-conferenties.

Locatie : collegezaal SP-1 in het Spinozagebouw aan de Montessorilaan op de campus van de Katholieke Universiteit Tijd: : 16:00 - 18:00
Entree : gratis natuurlijk!

Het UMP-Nijmegen is een groep studenten die zich inzet voor een milieuvriendelijker universiteit en een meer bewuste universiteitsbevolking. Dit doet zij door overleg, ludieke acties en het organiseren van discussies als deze. UMP-Nijmegen is aangesloten bij het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform, het LHUMP.

Meer informatie: Saskia Meuffels, UMP Nijmegen, bovenstaand of 06 1556 1754


--

Universitair Milieu Platform Nijmegen
Thomas van Aquinostraat 5
6525 GD Nijmegen
024 36 111 28
ump@student.kun.nl

http://www.kun.nl/ump