Gemeente Den Haag


2002-10-14: Start samenspraak deelprojecten Laan van Nieuw Oost Indië


---

Op de dinsdagavonden 29 oktober en 26 november vinden de samenspraakbijeenkomsten plaats rond de deelprojecten bosdeel Laan van NOI en stedelijk deel Laan van NOI. Het bosdeel maakt onderdeel uit van de ontwikkelingsvisie De ontdekking van het Haagse Bos. Voor het stedelijk deel werkt de gemeente aan het ontwerp van schetsen voor een bomenstructuur in het stedelijk deel van de Laan van NOI. Om een goede invulling te geven aan deze deelprojecten, start de dienst Stadsbeheer een samenspraakproces. Belanghebbenden kunnen op de hiervoor bestemde avonden hun ideeën en kanttekeningen kenbaar maken.

Haalbaarheidsstudie voor het bosdeel
Op het moment werkt het bureau CH & Partners uit Den Haag aan een haalbaarheidsstudie naar oplossingen voor de inrichting van het bosdeel. Dit is het gedeelte tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordenhoutseweg. Hierbij wordt rekening gehouden met de randvoorwaarden die in de ontwikkelingsvisie voor het Haagse Bos zijn opgesteld. Een van deze randvoorwaarden is dat mens en dier het bosdeel van de Laan van NOI op meerdere plaatsen veilig moeten kunnen oversteken. Voor de ontwikkeling van dit bosdeel is slechts een beperkt budget beschikbaar.

Schetsontwerp voor het stedelijk deel
Naast de haalbaarheidsstudie maakt CH & Partners een schetsontwerp voor de herinrichting van het stedelijk deel van de Laan van NOI. Ook hier houden zij rekening met randvoorwaarden als kabels, riolering, verkeer etc. en de wensen van bewoners en omwonenden. Betrokkenen wordt verzocht materiaal (fotos etc.) mee te nemen waarop te zien is hoe de Laan van NOI er vroeger uit zag. De ontwerpers kunnen zich hiermee een beter beeld vormen voor de uiteindelijke schets. Voor het einde van het jaar moet zowel de haalbaarheidsstudie als het schetsontwerp klaar zijn.

Bijeenkomst 29 oktober 2002
Op deze avond geven medewerkers van het bureau een presentatie van de plannen die zij tot op dat moment hebben uitgewerkt. Het is de bedoeling dat betrokkenen hierop reageren en zelf ook met ideeën en suggesties te komen.

Bijeenkomst 26 november 2002
Op deze avond worden het schetsontwerp en de haalbaarheidsstudie opnieuw gepresenteerd. Hierin zijn de ideeën en suggesties van 29 oktober verwerkt. Tijdens deze avond is er nog gelegenheid om te discussiëren. Afhankelijk van de opmerkingen van de aanwezigen kunnen, indien noodzakelijk, nog aanpassingen worden aangebracht. Na de samenspraakbijeenkomsten wordt het ontwerp voorgelegd aan en getoetst door (ambtelijke) adviescommissies en Staatsbosbeheer. Na bundeling van de adviezen wordt het definitieve ontwerp eind januari 2003 ter goedkeuring voorgelegd aan het gemeentebestuur. Op basis van de haalbaarheidsstudie zal aan burgemeester en wethouders een voorstel worden gedaan voor de keuze van de uit te werken oplossing(en) voor het bosdeel.

Aanmelden
Beide bijeenkomsten vinden plaats in de zalen van de Christus Triomfatorkerk op de hoek van de Stolberglaan en de Laan van NOI. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot circa 22.00 uur. Aanmelden voor het bijwonen van de avonden kan tot donderdag 25 oktober. Dit kan zowel telefonisch (353 6473), via de website (www.denhaag.nl/haagsebos) of per brief (geen postzegel nodig). Deze dient gestuurd te worden aan:
Gemeente Den Haag
Dienst Stadsbeheer
Stedelijke Structuren/Haagse Bos
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

last update: 14-10-2002 12:05:35 ;pag.: 16157; auteur: 616;cat.: