Gemeente Alkmaar


Presentatie derde publicatie wijkgericht samenwerken

Alkmaar, 23 oktober 2002

Dinsdag 29 oktober as. presenteert de gemeente Alkmaar samen met IMCO de derde publicatie over wijkgericht samenwerken in Alkmaar. De presentatie is van 20.00 tot 22.30 uur in het Petrus Canisius College aan de Vondelstraat 41. De titel van de publicatie is `Hoe open is een open planproces bij herstructurering?'.

IMCO is de stichting Instituut voor de ondersteuning van Maatschappelijke en Culturele Ontwikkelingen in Noord-Holland. De gemeente Alkmaar gaf IMCO de opdracht om de werkwijze van het wijkgericht samenwerken in Alkmaar te beschrijven. Dit heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in twee eerdere publicaties. De eerste heet: 'Van knikkerpot tot structuurvisie' (1998), de tweede 'Van wijkplan tot wijkvisie' (2000).

De ervaringen met de beginfases van de herstructurering in Overdie en Schermereiland komen dinsdag 29 oktober ter sprake. Onder leiding van gespreksleider Jan van Eeden krijgen panelleden en aanwezigen in de zaal de gelegenheid om over tal van onderwerpen in debat te gaan. Actieve wijkbewoners, vertegenwoordigers van wijkraden en partners in het wijkgericht samenwerken, het bedrijfsleven en adviesbureaus zijn van harte welkom.

Deelnemers ontvangen een exemplaar van de publicatie. Mensen die niet bij de presentatie aanwezig kunnen zijn en interesse hebben voor de publicatie, kunnen deze opvragen bij het secretariaat van wijkgericht samenwerken, telefoon (072) 5488 663.