Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 22-10-2002
Onderwerp: Burgerzaken

De stichting Thorbecke Zwolle organiseert op dinsdag 29 oktober a.s. om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis de Thorbeckelezing 'Nederland, geen serieuze samenleving'. Na de lezing is er gelegenheid met elkaar in discussie te gaan.

De lezing wordt verzorgd door de heer mr. A.P. van Walsum, oud-ambassadeur in Duitsland en Nederlands vertegenwoordiger in de Verenigde Naties en de Veiligheidsraad gedurende Paars I en Paars II. In zijn inleiding stelt de heer Van Walsum de vraag of de Nederlandse samenleving nog wel serieus wordt genomen, door het buitenland en door onszelf.
De heer dr. J.Th.J. van den Berg, oud-hoogleraar Politicologie en tot voor kort hoofddirecteur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, treedt op als discussieleider van het debat.

Burger en democratie
De stichting Thorbecke wil de betrekkingen tussen burger en overheid verbeteren en het democratisch elan vergroten door gelegenheid te bieden met elkaar in discussie te gaan. Dat hieraan behoefte bestaat blijkt wel uit de uitkomst van de laatste verkiezingen. Eerder organiseerde de stichting tweejaarlijkse Thorbecke symposia onder de noemer 'De Kwaliteit van het Openbaar Bestuur'. Om het publiek actiever te betrekken heeft de stichting ervoor gekozen verder te gaan met een jaarlijks terugkerende Thorbeckelezing, gevolgd door een openbaar debat.

Aanmelding
Lezing en debat zijn vrij toegankelijk, maar het aantal plaatsen in de raadszaal is beperkt.
Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de stichting Thorbecke Zwolle, p/a gemeente Zwolle, Kabinetszaken t.a.v. drs. E.A.M. Bredie, telefoonnummer: (038) 498 40 42.
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer mr. L.D.B. van den Steenhoven,
voorzitter van de stichting Thorbecke Zwolle, telefoonnummer: (038) 422 52 37.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 22-10-2002 tot 04-11-2002