Gemeente 's-Hertogenbosch

23-10-2002

Tweede ronde vaccinatiecampagne meningokokkenziekte

Op 29 tot en met 31 oktober en 1 november aanstaande wordt in de gemeente de tweede ronde van de vaccinatiecampagne meningokokken C-ziekte uitgevoerd. Via een persoonlijke oproepbrief worden de kinderen en jongeren van 6 tot en met 14 jaar opgeroepen zich in te enten tegen de bacterie die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De kinderen van 1 t/m 5 jaar en jongeren van 15 t/m 18 jaar hebben de inenting al voor de zomervakantie ontvangen.

De landelijke inentingscampagne opereert onder de slagzin "da's goed gedaan!" en verloopt in twee fasen: voor en na de zomervakantie. De oproepset die iedereen ontvangt, bevat een landelijke oproepbrief met registratiestrook, een GGD-uitnodigingsbrief met oproepschema en de voorlichtingsfolder "Da's goed gedaan!". Aan de vaccinatie zijn geen kosten verbonden. Op deze dagen worden de inentingen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur gegeven in het Sportcentrum Maaspoort, Marathonloop 1.

Eerste ronde gemist?
Kinderen en jongeren die voor de eerste ronde (voor de zomervakantie) zijn uitgenodigd en om wat voor reden dan ook nog geen inenting hebben ontvangen, kunnen deze alsnog in de tweede ronde halen. Mocht de oproepkaart verloren zijn geraakt, dan kun je je ook zonder kaart aanmelden bij de priklocatie. Ter plekke kun je dan een formulier invullen. De GGD heeft vanaf 14 oktober 2002 het telefoonnummer (040) 258 77 68 opengesteld voor vragen over datum, tijdstip en plaats van de vaccinatiecampagne in de regio. Dit nummer is bereikbaar tijdens kantooruren.

Veegactie
De GGD organiseert op woensdag 27 november aanstaande nog een zogenaamde "veegactie". Mensen die geen mogelijkheid hebben gehad tijdens de eerste en/of tweede ronde een vaccinatie te halen, kunnen dit alsnog die dag doen tussen 15.00 en 17.30 uur en van 18.00 tot 19.30 uur. Hiervoor worden op de zes GGD-vestigingen en steunpunten in de regio prikruimten ingericht, waaronder één in 's-Hertogenbosch. U krijgt hiervoor geen persoonlijke oproep thuis gestuurd en u hoeft ook geen afspraak te maken.

Meer informatie
Op de website van de GGD www.ggdhartvoorbrabant.nl kunt u informatie vinden over de regionale campagne. Er is een gratis landelijk informatienummer voor deze campagne opengesteld (0800) 300 80 51 dat bereikbaar is op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Verder is er een speciale website voor de campagne www.vaccinatie.minvws.nl