Gemeente Alkmaar


Feestelijke skatetocht langs speelplan 10+ voorzieningen

Alkmaar, 22 oktober 2002

Wethouder S. Binnendijk (stadsontwikkeling) skate op dinsdag 29 oktober met jongeren langs de nieuw geplaatste skatevoorzieningen. Sinds enige weken staan er nieuwe skatevoorzieningen voor jongeren in de wijk West en in Alkmaar Noord. Met twee nieuwe halfpipes, een quarterpipe en een funbox kunnen Alkmaarse jongeren nog meer skatekunsten vertonen. De plaatsing van de pipes is een resultaat van het speelplan 10+ dat in november 2001 in Huiswaard en West is gespeeld door de jongeren uit deze wijken.

In het Speelplan 10+ realiseert de gemeente voorzieningen vóór, door en mét jongeren. Het is een spel waarbij jongeren keuzes moeten maken over vrijetijdsplekken in hun wijk, bijvoorbeeld een skatebaan, een straathockeyveld of een nieuwe hangplek. Hierbij moeten zij onder meer rekening houden met de kosten, met het aantal jongeren dat gebruik gaat maken van de voorziening en met de duurzaamheid van de voorziening.

Er staan twee halfpipes aan de Aert de Gelderlaan, ter hoogte van de Picassolaan, en aan de Drechterwaard. Skatebaan Groenevoet in de Daalmeer is uitgebreid met een quarterpipe en de funbox (kist met drie schuine kanten en één rechte kant met ronde buis) is op de skatebaan in de Rekerhout in de wijk De Mare geplaatst. De funbox en de quarterpipe zijn betaald uit sponsoring. Stichting "een Zonnige jeugd" en het "Madurodamfonds" hebben beide zo'n 5000 euro geschonken. De twee halfpipes zijn door de gemeente betaald.

Programma skatetocht
18.00 uur: verzamelen in de Groenevoet op het Molentochtpad in de Daalmeer
18.30 uur: start van de tocht via de skatebaan aan het Tijssenpad in de Mare en de skatebaan aan de Drechterwaard
20.00 uur: aankomst bij de skatebaan aan de Aert de Gelderlaan

De route is veilig (géén tunnels) en voor verlichting, muziek, eten en drinken wordt gezorgd.
Hou er rekening mee dat het begin en einde van de tocht niet op dezelfde locatie is en dat vervoer terug (en indien nodig begeleiding van ouders) vanaf de Aert de Gelderlaan zal moeten zijn.

Behalve de gemeente Alkmaar zijn ook Kern8 en het Sportburo betrokken bij de tocht. Het programma is nog in ontwikkeling en via de ambulant jongerenwerkers en informatie in de jongerencentra volgt nadere informatie.