Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Strenge controles op verlichting

UTRECHT Op dinsdag 29 oktober zal de politie motorvoertuigen en (brom)fietsen tussen 19.00 en 21.45 uur controleren op verlichting op de Baden Powellweg/Briljantlaan, Ledig Erf/ Tolsteegbrug, Kruisstraat en de Nachtegaalstraat/maliebaan.

Tevens zal de politie op dinsdag 5 november, woensdag 13 november en donderdag 21 november op deze locaties controleren op verlichting. De eerste twee controles zullen plaatsvinden in samenwerking met fietsenmakers die ook op de locaties aanwezig zijn. Bekeurde automobilisten, bromfietsers en fietsers zullen in de gelegenheid gesteld worden om verlichting zelf of door de fietsenmaker ter plaatse te repareren. Na reparatie wordt de bekeuring ongedaan gemaakt.

Door deze controles en de op locatie aanwezige fietsenmakers hoopt de politie meer veiligheid te creëren op de weg in de avond- en nachtelijke uren.

Woninginbreker

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden op verdenking van een woning inbraak.
Omstreeks 07.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige die gezien had dat een onbekende man probeerde in te breken in een woning aan de Bijleveldstraat. Ter plaatse zagen agenten een man met een bivakmuts zich achter geparkeerde voertuigen verschuilen. De 36-jarige verdachte uit Utrecht werd door de agenten aangehouden.

Op weg naar het bureau bekende de man zijn poging inbraak.

Man met drugs aangehouden

UTRECHT Op het Clarenburg heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden die vermoedelijke aan het handelen was in verdovende middelen.

Een agent op de fiets zag omstreeks 10.30 uur een man richting het Clarenburg lopen. Eenmaal op het Clarenburg werd hij direct omringd door een groep gebruikers. De agent vertrouwde het niet en ging poolshoogte nemen.

Op het moment dat de agent de man wilde aanspreken stopte hij iets in zijn mond. Tevens viel er een bolletje op de grond. De 19-jarige verdachte uit Amersfoort werd door de agent aangehouden op verdenking van drugshandel en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens het natrekken van de gegevens van de man werd duidelijk dat hij ook gezocht werd voor betrokkenheid bij een overval. De politie onderzoekt deze zaak. De Amersfoorter werd ingesloten.

Man in het water

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op de Hopakker een man uit het water gered.

Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie een melding dat een manspersoon in moeilijkheden was in het water ter hoogte van de Hopakker/ Asch van Wijckskade. Ter plaatse trof de politie een vrouw aan die probeerde de man naar de kant te krijgen. Het slachtoffer klampte zich aan een paal in het water vast en zag geen kans meer op eigen kracht naar de kant te komen.

De agenten bonden een touw aan de reling en gooide het naar de man. Deze zag kans het touw te pakken en kon naar de kant getrokken worden. Eenmaal op het droge werd het 32-jarige slachtoffer uit Utrecht voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man verklaarde tegenover de politie niet te weten hoe hij in het water was beland. Agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij later op de dag weer naar huis.

Autodief aangehouden
UTRECHT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 oktober heeft de politie een man aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig vanuit de richting van de Odedreef komen rijden. De bestuurder gaf volgas bij het zien van de politie. De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed rechtsaf de Wezerdreef op om vervolgens via de Lotsydreef de Dommeringdreef in te rijden. Hier bracht hij het voertuig tot stilstand en probeerde lopend weg te komen. Na een korte sprint kon de politie de 19-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden.

De auto bleek op 27 oktober gestolen te zijn. De man werd ingesloten voor verhoor.

Supporters aangehouden
UTRECHT De politie heeft zondagmiddag voor het duel FC Utrecht FC Zwolle drie personen aangehouden.

Omstreeks 13 35 uur trof de politie drie mannen aan die voor ongeregeldheden hadden gezorgd tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Legia Warschau. De mannen werden voor verhoor overgedragen aan de recherche van het district Tolsteeg.