Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 29 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: doorgedraaide man naakt op steiger
De politie werd maandagmiddag naar het Gedempte Kattendiep gestuurd waar een doorgedraaide man passanten lastig viel en planten uit plantenbakken haalde. Bij het zien van de agenten vluchtte de 41-jarige man uit Groningen via de Hoornstraat naar de Steentilstraat. Daar klom hij in een zeven meter hoge steiger en begon zich van zijn kleding te ontdoen. Uiteindelijk stond hij in adamskostuum. De brandweer en een psychiatrisch deskundige werd ingeschakeld. Op een gegeven moment stapte de man in het bakje van de hoogwerker van de brandweer en werd zo naar beneden gehaald. Om te voorkomen dat de man weer aan de haal ging werd hij met pepperspray bespoten. Na direct nazorg voor de pepperspray te hebben geboden werd de man naar een afdeling van de geestelijke gezondheidszorg in Groningen gebracht.

Groningen: buschauffeur krijgt klappen
Een 50-jarige buschauffeur kreeg maandagmiddag bij een halte aan de Westersingel klappen van een automobilist die daarvoor vanuit de Blekerstraat voor de bus langs schoot. De bus moest voor de auto uitwijken en sneed waarschijnlijk bij het terugkomen op de eigen weghelft de wagen. Toen de bus bij een halte stopte kwam een van de twee mannen uit de auto en ging via de achterdeur de bus binnen. Hij gaf de chauffeur enkele vuistslagen in het gezicht. Daarna verdween hij weer. Aan de hand van getuigenissen probeert de politie achter de identiteit van de verdacht te komen.

Groningen: scheldend meisje (17) aangehouden
Agenten zagen maandagmiddag op de Nieuwe Ebbingestraat een bromfietsster rijden zonder helm op. Nadat de 17-jarige Groningse was aangesproken begon zij direct beledigingen te uitten. Zij ging hier mee door en werd voor belediging aangehouden. Op het bureau bekende zij de belediging. Het meisje zei zich onheus bejegend te voelen. Met een proces-verbaal op zak werd zij op vrije voeten gesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op de ringweg van Groningen werden maandagochtend 370 voertuigen gecontroleerd op het overschrijden van de maximumsnelheid. Twee automobilisten, 114 en 119 km per uur, reden te hard. Op de Held (50 km weg) werden 9 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 65 km per uur. Op de Ulgersmaweg en de Emigaheerd werden 10 bonnen voor het niet dragen van de gordel uitgeschreven en twee voor snelheid.

Groningen: insluiper aangehouden
Een bewoner van de Verlengde Hereweg belde maandagnacht met de politie dat er een insluiper in zijn woning was. De agenten konden de 29-jarige insluiper zonder vaste woonplaats bij de voordeur aanhouden. Niet duidelijk is of er wat weg is uit de woning. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: rijden onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Groningen viel maandagnacht op in de Weegschaalstraat door de harde muziek die uit zijn wagen klonk. Hij moest blazen op de alcoholtester. De score was 1.8 promille. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: man rijdt in gestolen auto
Op het Gedempte Zuiderdiep zagen agenten maandagochtend een auto rijden waarvan zij wisten dat deze twee dagen geleden gestolen was. Op de Westerhaven kon de 20-jarige bestuurder uit Groningen worden klem gereden. De bedrading van de wagen was doorverbonden en in de auto lag inbrekersgereedschap. De 20-jarige man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser weigert alcoholtest
Een 28-jarige bromfietser uit Groningen werd maandagavond gecontroleerd op het fietspad van de Europaweg nadat hij ternauwernood een aanrijding kon voorkomen. De man werd aangesproken door agenten die zagen en roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ook had hij moddervlekken op zijn kleding en modder vegen aan zijn brommer van een vermoedelijke valpartij. De man werd agressief bij zijn aanhouding en verzette zich. Op het bureau weigerde hij alle medewerking. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)