Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.20 uur

Schietpartij

NIEUWEGEIN Op maandag 28 oktober heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Om 19.23 uur kreeg de politie de melding van een schietpartij in de buurt van een horecagelegenheid op de Markt. Meerdere politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. Politiemensen die ter plaatse kwamen, zagen een man wegrennen en gingen achter hem aan. Daarbij zagen zij dat de man vermoedelijk een vuurwapen weggooide. Op de plaats waar de man het voorwerp had weggegooid, werd even later door een politiehond een vuurwapen aangetroffen. De wegrennende verdachte, een 24-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden.

Even voor de schietpartij had een getuige gezien dat twee mannen, waaronder de 24-jarige Utrechter, op de Markt aan het vechten waren. De andere vechtersbaas, een 25-jarige man uit Vianen, werd in de omgeving aangetroffen. Hij had bloed op zijn kleding en was in het gezelschap van een 28-jarige man uit Nieuwegein. Deze man had enige bloedspetters op zijn kleding. Daar beide mannen mogelijk betrokken waren bij de schietpartij werden zij aangehouden. Beiden hadden geen uiterlijk letsel.

Door de politie wordt een nader onderzoek naar de schietpartij ingesteld.

Gordelcontrole

HOUTEN Op maandag 28 oktober werd door de politie op De Haag een gordelcontrole gehouden.

De controle werd tussen 16.30 uur en 18.30 uur uitgevoerd. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.