Korps: Friesland, plaats: Fryslân 29-10-2002
Politieberichten 28/10 (13.00 uur) t/m 29/10 (07.00 uur)

Arum: diefstal uit restaurant
Zondag tussen 01.00 uur en 02.00 uur na een optreden van een artiest werd ontdekt dat uit het bedrijf aan de Sytzamaweg 2 paar klompen, een plais, een reproductie van de Mona Lisa en de bedrijfsvlag werden vermist. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoonster van Arum

Gorredijk: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een geparkeerd staande personenauto aan de Heerenacker. Linkervoorportier is vanaf de bovenzijde opengebogen. Weggenomen is een radio-cd-speler. Aangifte werd gedaan door een 18-jarige inwoonster van Gorredijk.

Franeker: aanrander aangehouden
Zondag omstreeks 19.30 uur was een 29-jarige inwoonster van Franeker in een bar aan de Zilverstraat. Op een gegeven werd zij door een manspersoon lastig gevallen. Hiervan was zij niet gediend. Voor dit lastig vallen werd een 36-jarige inwoner van Franeker aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 15.30 uur werd in een supermarkt aan het Hoeksterend een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een fles wijn weggenomen zonder te betalen. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Aangifte hiervan werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden en medewerker van de supermarkt.

Drachten: diefstal uit auto
Maandag tussen 16.45 uur en 16.55 uur had een 21-jarige inwoonster van Drachten haar auto geparkeerd achter het winkelcentrum op het Martin Luther Kingplein.Toen zij weer bij de auto kwam zag zij, dat het voorportier aan de passagierszijde ingegooid was. Glas lag in de auto. Weggenomen is een tas met inhoud, voornamelijk identiteitspapieren.

Terherne: diefstal uit stacaravan
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een stacaravan aan de Jongebuorren. Men is binnen gekomen door een ruitje ter hoogte van de keuken te forceren Weggenomen is een decoder en een klokje. Aangifte hiervan werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Sneek. Tevens is er ingebroken in een vakantiehuisje aan de Jongebuorren. Met een stuk beton is de toegangsdeur vernield. Hier werd ook een decoder weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Buitenpost: oplichtster aangehouden
Maandag omstreeks 17.00 uur werd op het station aan het Stationsplein een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden door Noordnetpersoneel. Uit onderzoek bleek dat zij reisde met een voordeelurenkaart welke niet van haar was. De pasfoto kwam niet overeen met de vrouw. De 27-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: inbraak woning
Maandag tussen 08.00 uur en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Valeriaan. Men is binnen gekomen via het forceren van een uitzetraam aan de achterzijde van de woning. Weggenomen is een video en een play-station. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige inwoner van Heerenveen.

Spanga: diefstal uit berging.
Tussen vrijdag 25 oktober en maandag 28 oktober werd vanuit een werktuigberging in een schuur achter de woning aan de Spangahoekweg weggenomen 2 slijpmachines en een 2 boormachines. Ook werd een accu meegenomen. Schuur was niet afgesloten. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Spanga.

Drachten: brandstichting
Dinsdag omstreeks 00.25 uur kwam een melding binnen dat een woning aan de Alferhof in brand zou staan. Ter plaatse was een vlammengloed in de hal van de woning. De meterkast had vlam gevat en op het kozijn lag brandbaar materiaal. Brandweer heeft de brand geblust. Mogelijk dus brandstichting. De bewoner van het huis, een 25-jarige inwoner van Drachten stond buiten.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag tussen 19.30 uur en 23.25 uur werd ingebroken in een woning aan de Cederstraat. Er werden geen braaksporen aangetroffen. Hele huis werd doorzocht. Weggenomen zijn: sleutels achterdeur en sleutel scooter, fiets, gsm, friesche staartklok. Aangifte hiervan werd gedaan door een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272