Politie Gelderland-Midden


Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, drugsdealer aangehouden.
Publicatiedatum: 29-10-2002

Gisteren, maandag 28 oktober, is rond 13.00 uur op de Boulevard Heuvelink in Arnhem een 41-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zat in zijn auto waar op dat moment een aantal verslaafden om heen stond. Bij controle van de man en zijn auto vonden agenten cocaïne, heroïne, crack en spuiten. De man en zijn auto zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, opnieuw waarschuwing tegen malafide dakdekkers. Publicatiedatum: 29-10-2002

Opnieuw zijn er in Arnhem en omgeving malafide dakdekkers actief. De heren die zich heel professioneel presenteren en zich met een keurige bestelauto verplaatsen bieden ongevraagd hun diensten aan, aan over het algemeen wat oudere bewoners. Hun eerste boodschap is nu dat er door de stormschade dakpannen losliggen en dat men deze wel zal recht leggen of herstellen.
Als de werkzaamheden dan zogenaamd zijn uitgevoerd moeten de betrokkenen zeer hoge rekeningen betalen. In een paar gevallen worden de bewoners min of meer gedwongen om naar de bank te gaan en daar geld te halen. In twee gevallen kon worden voorkomen dat er inderdaad betaald werd. Zo vertrouwde bankpersoneel het niet toen een bejaarde dame een groot bedrag haalde om een dakreparatie te betalen. Daarop werd de politie gewaarschuwd die kon voorkomen dat er betaald werd. Gisteren kon in Velp ook nog net worden voorkomen dat de heren er met een groot geldbedrag vandoor gingen. Eén van de betrokken dakdekkers, een goede bekende van de politie, verklaarde dat hij voor deze praktijken een aantal jaren had gezeten, maar dat hij nu eerlijk bezig was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, violen gestolen bij woninginbraak
Publicatiedatum: 29-10-2002

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 oktober is ingebroken in een woning aan de Johan De Wittlaan in Arnhem. Bij deze inbraak zijn twee violen, strijkstokken en vioolkisten gestolen. De daders kwamen de woning binnen door aan de voorzijde een raam te forceren. De 49-jarige eigenaar is ernstig gedupeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---