Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 29 oktober 2002

* BEROOFD VAN BROMSCOOTER
SPIJKENISSE - Maandagavond zijn twee mannen uit Spijkenisse, 18 en 19 jaar oud, beroofd van een bromscooter en wat andere spullen. Omstreeks kwart over acht zaten de twee aangevers op een vissteigertje langs het fietspad aan de Tijmdonk. Op een gegeven moment kwamen er twee jongens aanlopen en toen ze vlakbij waren haalde één van de twee een vuurwapen tevoorschijn en drukte dat in de nek van één van de slachtoffers. De andere overvaller trok een groot gekarteld mes en bedreigde de andere aangever. Beide overvallers stapten op de bromfiets van één van de aangevers en reden weg in de richting van de Akkerhof. Naast de bromfiets werden een mobiele telefoon, een bromfietscertificaat, een sleutelbos en 15 euro weggenomen.


* PAN MET OLIE VAT VLAM
Maandagmiddag brak er brand uit in een woning op de bovenste verdieping van een flatgebouw aan de Oldegaarde. De 44-jarige bewoonster kon met haar twee honden op tijd het pand verlaten. De vrouw had, rond vier uur, een pan met olie op het vuur gezet om kroketten te bakken. Vervolgens was ze in slaap gedommeld en toen ze wakker werd stond de keuken in lichterlaaie. De brandweer bluste het vuur. Niemand raakte gewond.


* GEDEELTE BENELUXTUNNEL TIJDELIJK AFGESLOTEN DOOR AANRIJDING

SCHIEDAM - Maandagmiddag omstreeks vijf uur werd als gevolg van een aanrijding een gedeelte van de Beneluxtunnel tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een 60-jarige automobilist uit Oud-Beijerland bemerkte te laat dat een vrachtwagen remde en botste er tegenaan. Vervolgens kwam hij tegen de tunnelwand tot stilstand. Door de aanrijding was er olie op het wegdek gekomen. In verband met de opruimwerkzaamheden, moest de gehele secundaire buis van de Beneluxtunnel worden afgesloten voor het verkeer. De 60-jarige autobestuurder is voor onderzoek door GGD-personeel vervoerd naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam. Tegen de man, die gedronken had, wordt proces-verbaal opgemaakt.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield op het Afrikaanderplein, tussen maandagmiddag half twee en -avond elf uur, een bromfietscontrole. Doel van de controle was het tegengaan van de overlast, veroorzaakt door scooters. In totaal werden 37 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer te veel vermogen, het rijden zonder verzekering of bromfietscertificaat, het onterecht voeren van een oranje/gele plaat en het negeren van een rood verkeerslicht. E'n persoon werd aangehouden omdat hij gedronken had, terwijl twee bromfietsers hun openstaande boetes ter plaatse betaalden.

Avonduitgave maandag 28 oktober 2002

* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen tussen negen uur en half twaalf op de Blaak een verkeerscontrole. In totaal werden 35 automobilisten gecontroleerd. Er werden 29 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet dragen van de autogordel en het negeren van een rood verkeerslicht.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
RHOON - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield maandagmiddag een radarsnelheidscontrole op de Dorpsdijk. Tussen één en twee uur werd in beide richtingen gecontroleerd. Van de in totaal 240 passerende automobilisten namen 3 het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.


* WINKELDIEFSTAL, ACHTERVOLGERS BEDREIGD MET MES

Maandagmiddag omstreeks half twee nam een nog onbekende man een laptop weg uit een winkel op de Mariniersweg. Winkelpersoneel zette daarop een achtervolging op de verdachte in en wist de man bij metrostation Blaak staande te houden. Op dat moment trok de man echter een mes waarmee hij zijn achtervolgers bedreigde. De man vluchtte vervolgens met buit de metro in. De politie van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* ACHTENZEVENTIGJARIGE VROUW BEROOFD
Maandagmiddag omstreeks half drie werd op de Oudedijk een 78-jarige vrouw uit Rotterdam door twee nog onbekende mannen van haar tas beroofd. De vrouw liep op straat toen één van de verdachten haar tas, met daarin onder meer een portemonnee en een geldbedrag van 2000 Euro, uit haar hand griste. Hierdoor viel zij op haar gezicht en linkerarm. De daders namen, met de buit, de benen in onbekende richting.


* TACHTIGJARIGE MAN SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC

Maandagmiddag omstreeks kwart over één liet een 80-jarige man uit Rotterdam in zijn woning aan de Schieweg een onbekende man binnen, die bij hem had aangebeld. De man vroeg de 80-jarige bewoner of hij gebruik mocht maken van de telefoon, omdat zijn vrouw een ongeluk had gehad. Toen het slachtoffer de verdachte binnen liet, vroeg deze om geld voor benzine, zodat hij naar zijn vrouw toe kon rijden. Nadat hij een (vals) adres had opgegeven en vervolgens geld van de Rotterdammer had gekregen, verdween de man in onbekende richting.


* DIVERSE HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN EN ONTMANTELD

ROTTERDAM / MAASSLUIS - Maandagmiddag stelden politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster een onderzoek in een woning aan de Lange Hilleweg in. In de woning troffen ze in een kamer een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Twee andere kamers bleken in het verleden ook in gebruik te zijn geweest als kwekerij. In totaal werden ruim 200 hennepplanten in beslag genomen en vervolgens vernietigd. Maandagochtend hadden politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster in een pand in de Stolwijkstraat ook al een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden geen planten aangetroffen. Wel werden diverse groeibenodigdheden in beslag genomen en vernietigd. Maandagmiddag omstreeks een uur woedde korte tijd brand op de zolder van een woning aan het Zandpad in Maassluis. De brandweer trof in het pand een hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 800 planten alsmede diverse groeibenodigdheden in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van het pand, een 55-jarige inwoner van Maassluis, werd ter plaatse aangehouden.


* TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN
Maandagmiddag omstreeks een uur kwam bij de politie een melding binnen van een poging tot inbraak in een woning aan het Watermeterpad. Na onderzoek ter plaatse kon de politie op de Lage Filterweg twee mannen aanhouden, die voldeden aan het opgegeven signalement. De twee, een 27-jarige Rotterdammer en een 18-jarige Rotterdammer werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Ochtenduitgave maandag 28 oktober 2002