Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 29-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhouding bezit nepvuurwapen
EMMELOORD De politie heeft maandagmiddag een 25-jarige Emmeloorder aangehouden voor het bezit van een nepvuurwapen. Hij had op het Volkerak vanuit een auto het nepvuurwapen op een 34-jarige vrouw uit Emmeloord gericht. Ze schrok hevig. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.

Aanhouding vernieling
LELYSTAD Een 39-jarige Lelystedelinge is maandagavond aangehouden voor vernieling van ruiten van een woning aan de Friese Vlaak. Ze had ruzie met haar 17-jarige buurjongen. Deze ruzie ontaardde in een kleine strubbeling. Vervolgens heeft de vrouw een aantal ruiten ingeslagen. Na verhoor op het politiebureau is ze weer heengezonden.

Aanhoudingen bedrijfsinbraak
LELYSTAD De politie heeft in samenwerking met een beveiligingsbedrijf maandagavond op de Vaartweg drie jongens aangehouden. Deze jongens (17, 19 en 19 jaar uit Lelystad) worden ervan verdacht een bedrijfsinbraak te hebben gepleegd. Medewerkers van het beveiligingsbedrijf hadden de jongens zien wegrennen. Later kon de politie ze aanhouden. Ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Fietsendief aangehouden
ALMERE Een 39-jarige man uit Almere is maandagmorgen op de Parijsstraat aangehouden. Een oplettende voorbijganger zag de man op een verdachte manier aan de fiets prutsen en belde de politie. De man had de snelbinders al van de fiets gehaald. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Greep uit de kassa
ALMERE Een nog onbekende man heeft maandagmiddag rond half twee in een winkel aan het Noordeinde een greep in de kassa gedaan. Hij bedreigde het winkelpersoneel met een schaar. Volgens getuigen is hij er vervolgens op een scooter vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Beroving
ALMERE Een nog onbekende jongen heeft maandagavond bij de busbaan in de Muziekwijk een groep jongens bedreigd en beroofd. De jongen bedreigde de groep met iets dat leek op een vuurwapen en sommeerde hen hun mobiele telefoons en een scooter af te staan. Vervolgens is hij er op de scooter vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gevallen
LELYSTAD Een 52-jarige bromfietser uit Lelystad is maandagmiddag op de Atol gewond geraakt. Waarschijnlijk gleed hij onderuit door de bladeren die op het wegdek lagen. Hij is met letsel aan zijn knie per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Brand
CREIL De brandweer heeft maandagmiddag uit moeten rukken naar de Jachthondenlaan voor een woningbrand. Daar had een pan met vet vlam gevat. De woning liep veel rookschade op. Niemand raakte gewond. ALMERE Een oververhitte pan met olie veroorzaakte maandagmiddag in een woning aan de Basilicumweg rook. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Ambulancepersoneel heeft de hoofdbewoonster gecontroleerd, maar konden geen letsel constateren.
ALMERE De brandweer heeft maandagnacht uit moeten rukken naar de Dokkumlaan voor een woningbrand. Daar is waarschijnlijk een televisie doorgebrand. De hoofdbewoner werd wakker van een knal en glasgerinkel en bracht zichzelf en zijn gezin in veiligheid. De woning liep grote rookschade op. Niemand raakte gewond.