Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-10-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Brand in woonboot

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op maandagavond ontstond er brand in een woonboot welke enkele uren later zonk.

Omstreeks 22.45 uur ontstond er brand in een woonboot gelegen aan de Aalswaard. De brandweer werd gewaarschuwd en begon de hevig brandende boot te blussen. Het lukte de brandweer niet goed om de brand met water te blussen en zette vervolgens schuim in om het vuur te bedwingen. Omstreeks 02.00 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle en kort hierop zonk de boot.

Rijkswaterstaat was inmiddels gewaarschuwd en zette op de plaats waar de boot geschonken was een scherm neer om te voorkomen dat diesel en bluswater zich konden verspreiden over het water. Bij de brand vielen geen gewonden. Het is nog niet bekend hoe het vuur ontstaan is.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE- Op maandagmiddag werd van 13.15 tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal passeerden 690 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 kilometer per uur terwijl hier 80 is toegestaan.

VEENENDAAL- Op maandagochtend vond er tussen 07.40 uur en 08.15 uur een snelheidscontrole plaats op de Nieuweweg. In totaal passeerden 741 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 56 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.