Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Baldadige mannen bekeurd

UTRECHT De politie heeft in de nacht van 28 op 29 oktober drie mannen bekeurd voor het plegen van vernielingen.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen fietsen in de gracht aan het gooien waren. Ter plaatse bleek dat de mannen inmiddels één fiets ter hoogte van de Springweg in het water hadden gegooid. Iets verder was een tweede fiets het slachtoffer geworden echter deze bleef liggen aan de werf.

Aan het einde van de Lijn Markt vonden de mannen het nodig een bankje voor een horecagelegenheid te slopen. De politie heeft de mannen twee van 20 en één van 21 jaar allen uit Utrecht - bekeurd voor hun nare gedrag. Met gedupeerde zal gekeken worden of de schade verhaald kan worden.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Op de Adelaarstraat heeft de politie een man aangehouden voor belediging.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Adelaarstraat. Omstreeks 22.45 uur staken voor de surveillanceauto drie mannen over. Een van de mannen -een 26-jarige Amersfoorter begon zonder enige aanleiding tegen de agenten te schelden en te beledigen. De man werd aangehouden en na verhoor en een bekeuring rond 00.40 uur naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een getuige belde naar de politie en meldde dat een automobilist voor hem reed die van links naar rechts over de weg ging. Omstreeks 22.35 uur trof de politie het voertuig op de Karl Marxdreef aan. De bestuurder kreeg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de 42-jarige man uit Maarssen te veel gedronken had.

Op het bureau werd duidelijk dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zeven uur werd hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie van het district Marco Polo heeft in samenwerking met het regionaal scooterteam maandagmiddag op het Jaarbeursplein een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 37 bromfietsen gecontroleerd. De politie schreef 38 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de helm, het overschrijden van de constructiesnelheid, slechte remmen en banden en het niet verzekerd zijn.

Van twee bromfietsen werd vrijwillig afstand gedaan en van twee bromfietsen werd de uitlaat direct gedemonteerd.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Door een medewerker van een levensmiddelenwinkel aan het Godebaldkwartier werd maandagmiddag een man staande gehouden voor het stelen van goederen.

De medewerker zag omstreeks 16.15 uur dat een man drank in een plastictas stopte en vervolgens zonder deze af te rekenen de winkel verliet. De 46-jarige uit Utrecht werd door het personeel staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politie. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole
UTRECHT De politie heeft maandagmorgen op de Weg tot de Wetenschappen een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werden 525 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 192 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Straatroof
UTRECHT Maandagmiddag vond op de Stationstraverse een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Het 45-jarige slachtoffer liep al bellend omstreeks 12.30 ter hoogte van de roltrap op de Stationstraverse. Plotseling werd zij door een jongen van achteren op haar schouder getikt. Op het moment dat zij omkeek werd door een tweede jongen haar mobieltje uit haar hand gegrist.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.