Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Goed en slecht nieuws

WOERDEN Op maandag 28 oktober kreeg een bezorgde vader goed en slecht nieuws over zijn zoon.

Aan het begin van de middag belde een vader met de politie. Hij meldde dat zijn 14-jarige zoon uit Bodegraven rond 08.30 uur naar zijn school in Woerden was vertrokken en daar nog steeds niet was gearriveerd. Door politiemensen werd de route gereden, die de jongen zou moeten hebben genomen, maar hij werd niet aangetroffen. Zij namen contact op met de vader om te melden dat zij zijn zoon niet hadden aangetroffen en contact op zouden nemen met de politiecollegas in Bodegraven.

Toen een Woerdense politieman vervolgens contact opnam met de politie in Bodegraven kreeg hij een goed en een slecht bericht: de zoon verkeerde in goede gezondheid, maar verbleef op dat moment in het politiebureau van Bodegraven omdat hij voor winkeldiefstal was aangehouden. De vader werd van het goede en slechte nieuws op de hoogte gesteld en zou contact opnemen met de politie in Bodegraven.

Politie zoekt getuigen van aanrijding op Molenland

MIJDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een verkeerstwist van vorige week zondag 20 oktober waarbij een 23-jarige automobilist uit Mijdrecht en een 20-jarige automobilist uit Woerden betrokken waren.

De bestuurders ergerden zich aan elkaars rijgedrag waarna er een achtervolging ontstond, gevolgd door een aanrijding op Molenland. Om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht, wil de politie graag in kontakt komen met getuigen van dit incident. Op Molenland zou er sprake geweest zijn van twee fietsers die nabij de kruising Molenland/Bovendijk stonden. Ook zou er sprake geweest zijn van een bestuurder van een blauwe Combo, die vanaf Molenland linksaf de Westerlandweg opreed.

De fietsers en de bestuurder van de blauwe Combo en/of eventuele andere getuige(n) worden vriendelijk gevraagd kontakt op te nemen met het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900 8844. ( zie ook de persberichten d.d. 21-10-2002 district Rijn & Venen op de internetsite www.politie.nl/utrecht klik op Nieuws.)

Bromfietsster gewond

WOERDEN Op maandag 28 oktober raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.15 uur reed een 26-jarige bromfietsster uit Woerden vanaf de Pompmolenlaan de kruising met de Middellandbaan op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 33-jarige automobilist uit Woerden. De automobilist ging nog vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietsster werd door de auto geschept en kwam via de motorkap van de auto op de rijbaan terecht.

De 26-jarige vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Teveel op

VINKEVEEN / LOENERSLOOT De politie heeft in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 oktober twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.30 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Vinkenkade in Vinkeveen. Daarbij werd een 70-jarige automobilist uit Vinkeveen aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,3 promille, ruim meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Rond 03.00 uur zagen politiemensen een 38-jarige automobilist uit Nieuwegein ter hoogte van Loenersloot slingerend over de Rijksweg A2 rijden. Zij controleerden de automobilist. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veertien bekeuringen
MAARSSEN In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 oktober werd een automobilist aangehouden. Hij bleek nog enkele boetes open te hebben staan.

Rond 03.35 uur zagen politiemensen een 48-jarige automobilist uit Amsterdam over de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen rijden. Bij het natrekken van het kenteken bleek het voertuig niet te zijn verzekerd en niet een geldige APK te hebben. De bestuurder werd aan de kant gezet. Bij het natrekken van de bestuurder bleek hij nog veertien bekeuringen open te hebben staan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar hij het openstaande boetebedrag van ruim 1800,- niet geheel direct kon betalen, heeft hij de nacht in het politiebureau moeten doorbrengen. Een familielid zou op dinsdagochtend naar het bureau komen om het nog openstaande bedrag te voldoen.

30 km/u
BREUKELEN Op maandag 28 oktober heeft de politie met de lasergun in de 30 km/u-zone op het Oud Aa een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond tussen 13.30 uur en 14.30 uur plaats. Tien bestuurders werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 30 km/u. Een bestuurder met wel erg veel haast reed met een snelheid van 71 km/u.