Gemeente Hengelo

Omnibusenquête 2002 Bouwplannen
Collecte Wet milieubeheer
Raadscommissies Parkeerplaatsen voor gehandicapten Seniorenraad bestaat 15 jaar Vergunning kinderopvang Woningbehoefte onderzoek 2002 Werk aan de weg
Bestemmingsplannen

Mededelingen 29 oktober 2002
Omnibusenquête 2002


In de maand november ontvangen 2000 mensen in Hengelo een vragenlijst over actuele onderwerpen in de gemeente: Omnibus 2002. Ontvangt u een vragenlijst? Dan zouden we het op prijs stellen als u deze binnen twee weken invult en zo uw standpunten kenbaar maakt aan het gemeentebestuur. Wanneer na twee weken uw enquête nog niet is ontvangen, komt een medewerker van de gemeente bij u aan de deur. U kunt de ingevulde vragenlijst dan alsnog meegeven. Uw antwoorden worden vertrouwelijk verwerkt.
Informatie
Informatie over de Omnibusenquête kunt u krijgen bij de heer D. Hoek, telefoon 245 91 99.
Tot en met 2 november collecteert Diabetes Fonds Nederland. Van 4 tot en met 9 november collecteert Alzheimer Nederland. De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 29 oktober vanaf
* Toelichting provincie Overijssel reconstructie landelijk gebied Z.W.-Twente

* Ontwerp bestemmingsplan "Vossenbelt, Centrumgebied Slangenbeek"
* Afwijzen verzoek om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan voor het oprichten van een garage/berging op het perceel Ardennenstraat 9
De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 30 oktober
* SWOH / Carint

* Vrijwilligerswerk in opmars

* Gemeenschappelijke regeling educatie 2002 Bestuur en Middelen
De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 31 oktober
* Kredietaanvraag verdiepingsslag Masterplan Hart van Zuid
* Management development t.b.v. leidinggevenden
* Meerjarenbeleidsplan 2003-2006 en Gemeentebegroting 2003
* Herziening grondexploitaties per 1 januari 2002
* Uitvoering verbetertraject WOZ en afdeling Belastingen
* Aanvraag Text TV Radio Hengelo uit ICT Communicatiefonds
* Vaststellen van een Verordening referendumcommissie
* Intensieve samenwerking brandweer Hengelo Borne
* Regels omtrent de beslotenheid van commissievergaderingen en opleggen geheimhouding

* Happy hour en horecaconvenant

* Uitbreiding en update telefooncentrale
Seniorenraad bestaat 15 jaar


Dit jaar bestaat de Seniorenraad 15 jaar. De Seniorenraad heeft onlangs zijn 100ste vergadering gehouden.

Op donderdag 7 november is er in de Burgerzaal van het stadhuis een jubileumbijeenkomst. U bent daarbij van harte welkom.

Programma 7 november
14.00 uur

Ontvangst

14.30 uur

Welkom door de wethouder van Sociale Zaken, de heer B. Otten

14.45 uur

Ontwikkelingen in het ouder worden en gevolgen voor arbeid, relaties, wonen en zorg. Door mevrouw dr. M. Broese van Groenou van de Vrije Universiteit Amsterdam

15.30 uur

Pauze

15.45 uur
Redemeijer, voorzitter
16.00 uur
Sluiting en gezellig samenzijn
Meer informatie
U hoeft zich niet aan te melden om de bijeenkomst bij te wonen. Voor meer informatie kunt u bellen met mevrouw Van Ockenburg, telefoon 242 77 57.
Woningbehoefte onderzoek 2002


Het Woningbehoefte onderzoek is een landelijk onderzoek van het ministerie van VROM naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook de gemeenten en woningcorporaties hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.
Interview onder inwoners
Hert onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland. Ook in Hengelo worden interviews afgenomen. Het kan zijn dat u inmiddels geïnterviewd bent. Het onderzoek is in april gestart en loopt door tot en met december 2002. U kunt dus nog steeds benaderd worden voor een interview.
Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied.
Bestemmingsplannen


Goedkeuring bestemmingsplan Hengelose Es, deelplan Centrumgebied Burgemeester en wethouders van Hengelo maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 24 september 2002, kenmerk RWB/2002/847 het bij besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2002, nr. 16696 vastgestelde bestemmingsplan Hengelose Es, deelplan Centrumgebeid gedeeltelijk heeft goedgekeurd. Dit centrumgebied zal worden gesitueerd aan het knooppunt rond de Uitslagsweg, de Sloetsweg en de Leefsmastraat. De aanleiding voor dit bestemmingplan is de ontwikkeling van een nieuw centrumgebied voor de Hengelose Es. Dit vormt een onderdeel van de grootschalige reconstructie van de buurt Hengelose Es Noord. Goedkeuring is onthouden aan het aantal parkeervoorzieningen zoals genoemd in artikel 6, tweede lid, sub C van de bestemmingsplanvoorschriften. Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening Het goedkeuringsbesluit ligt van 30 oktober tot en met 10 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Tegen het gedeelte waaraan goedkeuring is onthouden kan door iedereen beroep worden ingesteld. Dit kan van 30 oktober tot en met 10 december 2002 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 11 december 2002. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Dit verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Goedkeuring uitwerkingsplan 3 thiemsland, blok A, B, C en D

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 15 oktober 2002, kenmerk RWB/2002/2129 het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan 3 Thiemsland (Blok A, B, C en D) heeft goedgekeurd. Deze uitwerking is gericht op de planologische inpassing van 143 woningen en de bouw van maximaal 51 woningen.

Ter inzage, beroep en verzoek voorlopige voorziening

Het goedkeuringsbesluit en het uitwerkingsplan liggen van 30 oktober tot en met 10 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden tegen het genoemde goedkeuringsbesluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u beroep instelt kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 11 december 2002. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ontwerpbestemmingsplan Vossenbelt, Kleine Wereld

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel gelegen aan de Vossenbeltweg, hoek Binnenveldweg. Deze partiële herziening is de juridische basis voor het realiseren van een dagcentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen op dit perceel. In deze herziening krijgt het naastgelegen perceel een bedrijvenbestemming. Ter inzage en zienswijze
Het ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Kleine Wereld ligt van 30 oktober tot en met 26 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Ontwerp bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres Het gebied Expres wordt begrensd door de Europalaan, de Hesselerweg, de Mekkelhorstweg en de Beneluxlaan. Op grond van het bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres is het gebied Expres bedoeld als regulier bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein is bestemd voor de vestiging van bedrijven waarbij voorzieningen voor transport en opslag belangrijk zijn. Een groot deel van Expres is in gebruik door Holec. Het gedeelte van deelgebied Expres buiten de Holec-locatie wordt bestemd voor productiegerichte bedrijven. Het betreft het derde uitwerkingsplan van het bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres.

Ter inzage en zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres (uitwerking Expres) ligt van 30 oktober tot en met 26 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Breemarsweg 277, plaatsen dakkapel

* Breemarsweg 279, plaatsen dakkapel

* Paganinistraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Woltersweg 26, oprichten schuur

* Arturo Toscaninistraat 18, veranderen en vergroten woonhuis
* Bartelinkslaantje 10, oprichten woonhuis

* Bronforelstraat 38, oprichten woonhuis met garage
* Dinant Dijkhuisstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Fie Carelsenstraat 106, plaatsen dakkapel
* Godfried Bomansstraat 29, oprichten berging

* Grenoblestraat 13, plaatsen van een dakkapel
* Kerkpad 9, uitbreiden van een leslokaal
* Kwartelstraat 14, plaatsen dakkapel


* Kwartelstraat 16, plaatsen dakkapel

* Marskant 19 t/m 25, veranderen gevel kantoorpand
* Namenstraat 3, oprichten woonhuis


* Otterstraat 28, veranderen en vergroten woonhuis

* Spinelstraat 18, oprichten bedrijfsgebouw

* Veluwestraat 19, plaatsen dakkapel

* Zwavertsweg 228, oprichten 2e bedrijfswoning In de week van 14 tot en met 18 oktober 2002 is ingestemd met:
* Louis van Tulderstraat 67, veranderen schuur
* Simon Vestdijkstraat 68, oprichten berging
* Simon Vestdijkstraat 70, oprichten berging In de week van 14 tot en met 18 oktober 2002 is vergunning verleend
* Ankarastraat 14, plaatsen zwembad

* August Vördingstraat 48, plaatsen dakkapel
* August Vördingstraat 98, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Berlijnstraat 118, oprichten schuur

* Boortorenweg 27, oprichten luifel t.b.v. zoutverlading
* Breemarsweg 238, plaatsen 2 dakkapellen
* Brinkstraat 5, oprichten magazijn op de 1e etage
* Castorweg 10, oprichten schuur


* Dr Schaepmanstraat 25 A, veranderen en vergroten woonhuis

* Haaksbergerstraat 36, oprichten stallingsruimte
* Kirunastraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Kirunastraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Kopenhagenstraat 44, veranderen en vergroten woonhuis
* Kristenbosweg 10, oprichten mobiele woning, tijdelijk
* Slachthuisweg 39, oprichten woonhuis met bedrijfshal
* Spoorstraat 50, 60 en 70, oprichten GSM-mast + installatie
* Stationsplein 2 t/m 39, oprichten ketelhuis
* Steenbokstraat 34, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Steve Bikostraat 42, vergroten woonhuis
* Van Alphenstraat 25, oprichten kantoorruimte, tijdelijk
* Woltersweg 83, veranderen en vergroten woonhuis

* Zwaluwstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en wijzigen achtergevel
In de week van 14 tot en met 18 oktober is vergunning verleend voor:
* Albersdijk 16, slopen dakbeschot

* Boortorenweg 27, slopen asbesthoudende gevelplaten
* Isaac da Costastraat 105, slopen cv-ketel In de week van 14 tot en met 18 oktober 2002 is vergunning verleend
* Mosweg 21, plaatsen lichtbak

* Torenlaan 10, plaatsen 2 opschriften en gevelletters De besluiten zijn genomen in de week van 14 tot en met 18 oktober 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.
Artikel 19, lid 3 WRO
Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Breemarsweg 286, veranderen en vergroten woning
* Berendinastraat 12, veranderen en vergroten woning
* Boekeloseweg 102, veranderen en vergroten woning
* Godfried Bomansstraat 29, oprichten berging
* Bartelinkslaantje 10, oprichten woning

Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 30 oktober tot 27 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 27 november 2002 Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO
Een verzoek om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Van Swietenstraat 8, oprichten van een garage/berging het bestemmingsplan "Woolde nieuw" bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken. Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 30 oktober tot 13 november 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 13 november 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Verklaring inzake melding verandering inrichting

Er is een verklaring afgegeven als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid onder c van de Wet milieubeheer naar aanleiding van de melding als bedoeld in dat artikel gedaan door:

* SMC Foundry Products, Binnenhavenstraat 20, voor het plaatsen van een kluis als bedoeld in richtlijn CPR-15-1 voor de opslag van gevaarlijke stoffen in de inrichting voor productie en ontwikkeling van hulpstoffen voor de gieterij-industrie

De gemelde verandering is niet in overeenstemming met de in 1997 en 1999 voor de bedrijfsinrichting afgegeven milieuvergunningen, maar in de verklaring wordt uitgesproken dat de gemelde verandering toch niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting ingevolge deze vergunningen mag veroorzaken. De verklaring spreekt ook uit dat de beoogde verandering niet leidt tot een andere inrichting dan vergund en dat er geen aanleiding is over te gaan tot actualisering, wijziging of geheel of gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunning of van de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften.
Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De melding en het besluit liggen van 30 oktober tot en met 11 december 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu.
Indien uw belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kunt u tot 12 december 2002 een bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Indien u tegen het besluit een bezwaarschrift indient kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening doen. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek dient u een afschrift van het bezwaarschrift mee te sturen en u dient aan te geven waarom het treffen van een voorlopige voorziening nodig is. Als dit verzoek wordt ingediend binnen de genoemde termijn treedt het besluit niet in werking alvorens op dit verzoek is beslist. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht van 109,- (rechtspersonen 218,-) verschuldigd. Dit bedrag moet worden voldaan na verzoek van de Griffier van genoemde Afdeling van de Raad van State.
In de week van 7 tot en met 11 oktober 2002 is een besluit opgemaakt voor toewijzing van een gehandicaptenparkeerplaats aan:
* Ida Wassermanstraat, parkeerplaats tegenover woning nummer 90 De parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.

Het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de
Vergunning kinderopvang


Het bestuur van de stichting Catalpa verzoekt conform artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Gemeente Hengelo een herziene vergunning te verlenen aan:

* Toulonstraat 2, in verband met het oprichten c.q in stand houden van een kindercentrum. Het betreft zes groepen dagopvang en vier groepen buitenschoolse opvang

Het bestuur van de stichting Jarabee verzoekt een herziene vergunning te verlenen aan:

* Resedastraat 15, in verband met uitbreiding met een groep dagopvang

De verzoeken liggen tot en met 26 november 2002 ter inzage op kamer 388 van het Stadskantoor. Gedurende de inzage termijn kunt u schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Brugginksweg

In verband met werkzaamheden van de Nederlandse Spoorwegen zal de fietsoversteek Brugginksweg in de spoorlijn Hengelo-Zutphen op donderdag 7 november 2002 tussen 07.30 uur en 17.00 uur of zoveel langer als noodzakelijk, worden afgesloten voor het verkeer.


* A. Brucknerstraat - B. Bartokstraat, van 30 oktober tot en met 1 november

* Schumanstraat - Obrechtstraat, van 1 tot en met 4 november
* Bachstraat - Diepenbrockstraat, van 4 tot en met 6 november
* Handelstraat - Schubertstraat, van 6 tot en met 12 november
Oelersteeg

In verband met herstraten is de Oelersteeg tussen de Vockersweg en de Geurdsweg tot ca. 18 november afgesloten voor het verkeer. oktober 1 8 15 22