Dagrapport Pers Deventer van Maandag28-okt-2002 07:00 uur tot Dinsdag29-okt-2002 06:59 uur Rein Kloppenburg Piket: 038-4963891

Automobilist onder invloed DEVENTER. Tijdens een controle werd 's middags op de Bergenvaardersstraat een 25-jarige automobilist uit Schalkhaar betrapt op het gebruik van alcoholhoudende drank. De blaasproef gaf als uitslag ug/l: 315. De man kreeg een rijverbod van 2 uren. Hij werd met een proces-verbaal heengezonden.

Winkeldief aangehouden DEVENTER. Een 21 jaar man uit Deventer werd 's middags in een supermarkt aan de T.G. Gibsonstraat aangehouden voor diefstal van 2 pakjes sigaretten en 2 pakken shag. Even daarvoor was er bij de politie een melding binnengekomen van diefstal van een blouse uit een andere winkel aan dezelfde straat. Bij de aanhouding bleek dat de man deze blouse bij zich had. Na verhoor in het bureau werd hij met een proces-verbaal heengezonden.

Winkels met graffiti bespoten DEVENTER. Werd er gemeld dat een aantal (winkel)panden aan het Karel de Groteplein met graffiti was bespoten. Met een spuitbus zijn meerdere 'tags' in de kleuren blauw en zwart aangebracht op zo'n tien percelen. Een 45-jarige Deventenaar deed namens de winkeliersvereniging aangifte.

Einde dagrapport Pers Deventer

Persinformatie politie IJsselland Dagrapport team SteenwijK Dinsdag 29 oktober 2002 Door : Wim Dierkx Piket: Wim Rabelink
---

Bij gordelcontrole zes bestuurders bekeurd STEENWIJK Gistermorgen werden aan de Vendelweg zes bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. De bekeuring kost hen ¤ 40,00.
---

Rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding Giethoorn Gisteravond is het rijbewijs ingenomen van een 45-jarige man uit Vollenhove. Op de Beulakerweg reed hij met een snelheid van 135 km/u. terwijl dar 80 kilometer is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
---

Diefstal aanhanger STEENWIJK Van zaterdag op zondag jl. is in de Kampstraat een aanhanger gestolen. Het gaat om een groene éénassige aanhangwagen van het merk Hapert, type R 1000,met een waarde van ¤ 1276,89. De aanhanger was met een ketting aan een boom bevestigd voor de woning van een 36-jarige vrouw, die aangifte deed.
---

Geen autogordels STAPHORST Tijdens een verkeerscontrole op de Oude Rijksweg kregen 5 autobestuurders gistermiddag een bekeuring van ¤ 40,00 omdat zij geen autogordel droegen. Voor een onleesbare kentekenplaat ontving een bestuurder een bekeuring van ¤ 57,00.
---

18 bekeuringen bij bromfietscontrole STAPHORST Bij een bromfietscontrole op de Rijksparallelweg werden gisteren 20 bromfietsbestuurders gecontroleerd. Van hen kregen 15 één of meer bekeuringen. Daarbij ging het om: teveel vermogen 14 maal; geen helm 2 maal; geen bromfietscertificaat één maal; en één maal een oranje i.p.v. een geel plaatje aanduidingplaatje.
---

Einde dagrapport team Steenwijk

Politie IJsselland Persinformatie Salland 1 van Maandag 28-okt-2002 07:00 uur tot Dinsdag 29-okt-2002 06:59 uur Door: Moniek Winters Piket: Wim Rabelink (035-496 38 91)
---

DODELIJK VERKEERSONGEVAL

OLSTE Een 28-jarige man uit Zwolle is vannacht even voor enen bij een eenzijdig ongeval met zijn auto in de IJssel beland, waarna hij is overleden. De man kwam reed op de Rijksstraatweg uit de richting Deventer en ging richting Olst. Enkele honderden meters voorbij de Jan Schamhartstraat haalde hij een voor hem rijdende auto links in, vermoedelijk in een bocht. Hij deed dit met een zeer hoge snelheid. Op dat moment kwam uit tegengestelde richting een tegenligger waardoor hij snel weer naar rechts moest. Hierna verloor hij de macht over het stuur. Hij schoot vervolgens door een afrastering met prikkeldraad en kwam via het veel lager gelegen weiland al rijdende bij een zijtak van de Ijssel. Daar sloeg hij over de kop en belandde op z'n kop in die zijtak van de IJssel. Hij is vermoedelijk door verdrinking om het leven gekomen.
---

MISHANDELING DOOR ONBEKENDE VROUW

RAALTE Bij en horecagelegenheid aan de Grote Markt is gistermiddag een 24-jarige vrouw uit Hellendoorn door een onbekende vrouw mishandeld. De vrouw was daar met haar vriend en nog een groepje mensen. Op een gegeven moment werd zij daar zonder enige aanleiding uitgescholden door een onbekende vrouw die met haar vriend aan een tafeltje zat. Meteen daarop werd zij onder haar oog in het gezicht geraakt door een glas, dat gegooid was door de onbekende vrouw. Hierdoor liep het slachtoffer een aantal sneetjes op en moest uiteindelijk in het ziekenhuis gehecht worden. De politie stelt een onderzoek in.
---

WATERLEIDING LEK DOOR OMGEWAAIDE BOOM

HEETEN Gisterochtend bleek aan de Weeleweg dat ten gevolge van de harde wind van het afgelopen weekend er ook langs de Weeleweg een boom is omgewaaid.Er lag echter een waterleiding tussen de wortels, die door het omvallen lek was geraakt. Door het sterk stromende water is een deel van het zand onder het wegdek weggespoeld. In verband met instortingsgevaar is hierop de weg afgezet.
---
Einde persinformatie Salland

Persinfo Politie IJsselland District Midden (Vechtdal) van Maandag 28-okt-2002 07:00 uur tot Dinsdag 29-okt-2002 06:59 uur Piket: Wim Rabelink (038-4963891) Opgesteld door: Nanda Kappers
---

AUTO IN GREPPEL HARDENBERG - Een 34-jarige man uit Hardenberg raakte maandag rond 23.30 uur met zijn achterwiel in de berm van de Rheezerweg in Hardenberg. Hij verloor de macht over het stuur waardoor hij vervolgens in de linkerberm terecht kwam. De auto sloeg een keer over de kop en kwam op de zijkant in een greppel tot stilstand. De bestuurder liep wonderwel geen verwondingen op. De auto werd afgevoerd. De bestuurder verklaarde even voor het ongeval geschrokken te zijn van een overstekend hert. Even later zag hij weer iets in de berm (dit bleek later een omgewaaide boom te zijn) waardoor hij opnieuw schrok en in de berm terecht kwam.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR BALKBRUG Een 28-jarige inwoner van Meppel werd op dinsdagmorgen om 04.17 uur op de Meppelerweg aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 240 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur en een PV wordt opgemaakt. Bij controle bleek de man ook nog een boete open te hebben bestaan. Deze heeft hij direct betaald.

VIJF BEKEURINGEN VOOR NIET DRAGEN AUTOGORDEL Tijdens een controle op het gebruik van autogordels op maandagochtend 28 oktober in de omgeving van Lutten en Collendoorn zijn vijf bekeuringen uitgereikt.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persinformatie politie IJsselland Dagrapport Pers IJsseldelta (Kampen en omgeving) Dinsdag 29 oktober 2002 Door : Wim Dierkx Piket: Wim Rabelink
---

Rijbewijs ingenomen na te hoge snelheid. GENEMUIDEN - Gisteravond raakte een 34-jarige bestuurder uit Genemuiden zijn rijbewijs kwijt, nadat hij op de Nieuwe Weg met een snelheid van 186 km/u. reed, terwijl daar 100 km/u. is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij een 29-jarige autobestuurder uit Genemuiden werd bij de controle op deze weg vastgesteld dat hij een zogeheten 'lasershield' in zijn auto had ingeschakeld. Deze apparatuur is in beslag genomen
---

Verlichtingscontrole KAMPEN Gisteravond werd op verschillende locaties in de stad gecontroleerd op fietsverlichting. Zeventien fietsers kregen een bekeuring omdat zij defecte verlichting hadden.

Persbericht Elk jaar worden er in de aanloop naar de jaarwisseling diverse meldingen bij de politie gedaan met betrekking tot overlast welke wordt veroorzaakt door de plaatselijke jeugd uit IJsselmuiden. De overlast bestaat veelal uit het schieten met melkbussen, kleine brandstichtingen en geluidsoverlast. Vanaf oktober zijn de eerste meldingen bij de politie geregistreerd. In de nacht van vrijdag 18 oktober op zaterdag 19 oktober heeft een groep jongeren zich schuldig gemaakt aan diverse brandstichtingen. De brandstichtingen vonden plaats op diverse locaties in IJsselmuiden. Een eerste melding betrof een hoeveelheid in brand gestoken papier aan de Erfgenamenstraat. Even later werd meerdere malen getracht enkele autobanden, die elders waren ontvreemd vanaf een erf, op de Burgemeester Visserweg in brand te steken met behulp van benzine. Tot slot trok de groep jongeren naar het Markeresplein, alwaar een ondergrondse papiercontainer middels benzine in brand werd gestoken. Door ontstane druk resulteerde dit in een enorme explosie, waarbij het bovengrondse metalen afstorthuis volledig werd weggeblazen. Rondvliegende brokstukken kwamen in diverse tuinen terecht. De brandweer heeft de inhoud van de container geblust. Kort na de ontploffing zijn 4 personen aangehouden. Bij nader onderzoek zijn nog enkele verdachten in de loop van zaterdag 19 oktober aangehouden. Het betroffen allemaal jongeren uit IJsselmuiden. Op dinsdag 22 oktober zijn 2 hoofdverdachten voorgeleid bij de officier van justitie en de rechter commissaris. De jongens, respectievelijk 19 en 24 jaar, zijn in bewaring gesteld voor een periode van maximaal 10 dagen. De schade veroorzaakt aan het wegdek en aan de ondergrondse container wordt door de gemeente in kaart gebracht en verhaald op de daders. De gemeente als mede de politie heeft het tegen gaan van overlast en vernielingen in de aanloop naar de jaarwisseling als belangrijk aandachtspunt benoemd.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Dagrapport Pers Zwolle Politie IJsselland Maandag28-okt-2002 07:00 uur tot Dinsdag29-okt-2002 06:59 uur Piket Wim Rabelink 038 4963891

---

ONGEVAL RIJKSWEG 35

Vond er 28 oktober 2002, omstreeks 08.15 uur een ongeval plaats op de Heinoseweg (Rijksweg 35) met de kruising Ganzepanweg/Koelmanstraat. Een automobiliste kwam vanaf de Ganzepanweg en wilde de Rijksweg 35 oversteken om de Koelmansweg in te rijden. De automobiliste, waarvan de gegevens momenteel nog niet vermeld staan, zag vermoedelijk een uit de richting Heino naderende vrachtauto niet aankomen en stak de rijbaan van N35 over. De auto werd aan de rechter voorzijde aangereden. Achter in de personenauto zaten drie kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 8 jaar. De vrouw was op weg om de kinderen naar school in Hoonhorst te brengen.

De bestuurster en de drie kinderen zijn voor onderzoek en behandeling naar het Zwolse ziekenhuis overgebracht. Het letsel voor de kinderen lijkt mee te vallen. Verwonding van de bestuurster is onbekend.

Het verkeer werd gedurende de afwikkeling van de aanrijding zoveel mogelijk omgeleid via de parallelwegen.


---

AANRIJDING MET 3 GEWONDEN OP MARSWEG

Zwolle. Gisteravond, 28 oktober omstreeks 22.25 uur reed de 30 jarige bestuurder uit Utrecht (ter hoogte van de Vogelweide) over de Marsweg in Zwolle. Hij kwam uit de richting van de Ittersumallee en reed in de richting van de Hortensiastaraat te Zwolle. Deze automobilist raakte vermoedelijk een trottoirband en verloor de macht over het stuur, waarna hij op twee tegenliggers inreed. Het eerste voertuig kwam na de botsing in de berm terecht, maar de daarachter rijdende personenauto kon een frontale aanrijding met de Utrechternaar niet voorkomen. In totaal raakte 3 personen gewond en zijn met ambulances naar de Zwolse ziekenhuizen gebracht. Het letsel van allen lijkt mee te vallen. De brandweer bevrijdde de slachtoffers uit hun benarde positie.
---

DIEFSTAL COMPUTERS UIT SCHOOL

Zwolle Werd aangifte gedaan van diefstal van twee computers uit een school aan de Bachlaan te Zwolle. De inbraak is gepleegd in de avond en nacht van 25 op 26 oktober jl. Een ruit van de school werd vernield. Vermist worden twee computers van het merk Micro ATX 145 watt, ter waarde van ¤ 2500.


---

HENNEPKWEKERS BIJ HET OOGSTEN GESTOORD

Zwolle Gistermorgen, 28 oktober om 10.30 uur is de politie naar de Hollewandsweg in Zwolle getogen omdat vermoed werd dat daar een hennepplantage aanwezig zou zijn. Buiten roken de politiemensen de henneplucht al en in de schuur werd de oogst van de hennepteelt gestoord. Meerdere personen waren aan 'het koppen' en knipten de koppen uit de planten. In de schuur waren 8 mannen en vrouwen uit Zwolle druk in de weer en werden allen aangehouden.

De eigenaar van de plantage was een 49 jarige man uit Zwolle. Hij verklaarde dat er zo'n 300 planten hadden gestaan. Tussen twee wanden werd een grote hoeveelheid toppen gevonden, die daar kennelijk verstopt lagen. De plantage werd ontmanteld. Planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. De verdachten zijn allen na verhoor in vrijheid gesteld.
---
Einde dagrapport Pers Zwolle

Telefoonnummer is gewijzigd
Tel: +31 (0) 570 - 668 440
Fax: +31 (0) 570 - 668 477