---
Nieuw opslagsysteem bekrachtigt alliantie Dell en EMC
---
Gunstige prijszetting maakt CLARiiON CX200 aantrekkelijk voor duizenden nieuwe klanten
Nieuwegein, 29/10/2002

EMC en Dell hebben een overeenkomst gesloten om beiden een nieuw opslagsysteem te produceren. Dat nieuwe CX200-systeem werd ontworpen om opslagnetwerken bereikbaar te maken voor nog meer ondernemingen door een prijszetting op instapniveau.

De overeenkomst markeert tegelijk de eerste verjaardag van de alliantie tussen beide ondernemingen. Het voorbije jaar hebben meer dan 1.500 klanten DellEMC-systemen aangeschaft. Dat zorgde bij beide ondernemingen voor een groeiende marktbezetting bij voornamelijk MKB, overheid en onderwijsinstellingen.

Volgens de overeenkomst zal Dell het nieuwe DellEMC CX200 opslagsysteem bouwen in zijn productie-eenheden in het Texaanse Austin, Penang in Maleisië en het Ierse Limerick. EMC zal de CX200 produceren in Apex in de Amerikaanse staat North Carolina en het Ierse Cork, waar het ook de andere EMC CLARiiON-opslagsystemen CX400 en CX600 bouwt. EMC zal ook zijn softwareprogramma's Navisphere en PowerPath aanpassen aan de nieuwe vereisten van de CX200.

"Dankzij het partnership met EMC kunnen we onze klanten ruimer dienen dan voorheen en hun groeiende behoeften aan gegevensopslag beter dekken. Onze omzet is dan ook aanzienlijk gestegen omdat zowel bestaande als nieuwe klanten voor DellEMC-systemen hebben gekozen," zegt Kevin Rollins, COO van Dell.

De voorbije twee maanden hebben Dell en EMC drie opslagsystemen op de markt gebracht. De reeks DellEMC CX600, CX400 is nu aangevuld met de nieuwe CX200 en beantwoordt daarmee aan praktisch alle opslagbehoeften. Bovendien heeft Dell functies toegevoegd aan zijn PowerVault NAS-opslagsystemen om ze te doen samenwerken met de DellEMC SAN-systemen. Dell heeft voorts zijn adviesafdeling verbreed om het ontwerp en de installatie van opslagnetwerken bij klanten te vereenvoudigen. Wanneer aangewezen, zal Dell samen met EMC klanten blijven bezoeken.

Volgens Joe Tucci, CEO van EMC, hebben Dell en EMC het voorbije jaar op alle fronten concrete resultaten geleverd. Er werd al samengewerkt op vlak van productontwikkeling, verkoop, training en dienst-na-verkoop; daar komt nu ook productie bij. "De alliantie heeft ervoor gezorgd dat meer dan duizend nieuwe klanten opslagnetwerken hebben kunnen installeren. Met de lancering van de gunstig geprijsde en snelle CX200 worden de voordelen van geautomatiseerde opslagnetwerken voor nog meer klanten haalbaar," aldus Tucci.

De eerste CLARiiON CX200 zal door EMC vanaf december 2002 op de markt worden gebracht.

---
END

---
Over Dell - NASDAQ:DELL
Dell Computer is een belangrijke leverancier van producten en diensten waarmee klanten hun informatica-infrastructuur kunnen bouwen. Dell benadert zijn klanten rechtstreeks, ontwerpt en fabriceert producten volgens hun specifieke wensen en biedt hen daarnaast een uitgebreid gamma software en randapparatuur. De voorbije vier kwartalen behaalde Dell een omzet van 32,1 miljard USD. Meer info op http://www.dell.com
Dell Nederland
Ingrid Goos, marketing manager
T: +31(0)20 6745000
E: ingrid_goos@dell.com

Over EMC
EMC is de belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor informatieopslag. Het bedrijf levert geautomatiseerde opslagnetwerken voor alle types ondernemingen, die daarmee hun informatie beter en goedkoper kunnen beheren, beveiligen en delen. Meer info over EMC's producten en diensten op http://www.emc2.nl en http://www.emc.com
EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga, tel. 020 567 2170 of e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:EMC0127-EED82