Nederlandse Kankerbestrijding

Kandidaten Muntendamprijs 2003

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) zal in 2003 voor de negenentwintigste maal de Prof. dr. P. Muntendamprijs toekennen. Deze onderscheiding van het KWF wordt jaarlijks toegekend aan iemand met bijzondere verdiensten op het gebied van de kankerbestrijding in Nederland, bijvoorbeeld op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, van psychosociale zorg en patiëntenbegeleiding of van voorlichting en publiciteit over kanker.

De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bronzen legpenning. Tevens mag de winnaar op basis van een door het bestuur goed te keuren projectplan een bedrag van 50.000 toewijzen aan een terrein binnen de kankerbestrijding. Eerdere winnaars van de Muntendamprijs waren onder meer mevrouw prof. dr. J.C.J.M. de Haes (1998), mevrouw E.J.M. Heshusius (1999), mevrouw R. van der Heide-Schoon (2000), prof. dr. P.A. Voûte (2001) en prof. dr. C.J.H. van de Velde (2002).

Kandidaatstelling
Iedereen kan tot uiterlijk 2003 kandidaten voordragen. Naam, adres en gegevens over de levensloop en bijzondere verdiensten van de betrokkene moeten worden toegestuurd aan

Het bestuur van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF)
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam.

Personen die eerder werden voorgedragen, kunnen opnieuw worden aangemeld onder verwijzing naar de stukken van de eerdere kandidaatstelling. Wanneer kandidaten afkomstig zijn uit organisaties die zich bezighouden met de begeleiding van kankerpatiënten, is het wenselijk dat de kandidaat wordt voorgesteld vanuit de betreffende organisatie. Een jury beoordeelt de aangemelde kandidaten en doet de uiteindelijke voordracht aan het bestuur.
Het ligt in de bedoeling de prijs uit te reiken tijdens de algemene ledenvergadering van het KWF op zaterdag 14 juni 2003 in Groningen.