Nederlandse Kankerbestrijding

Kandidaten KWF Persstipendium 2003

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) zal in 2003 voor de tweede maal het KWF-Persstipendium toekennen. Het stipendium is ingesteld om de journalistieke studie of research met betrekking tot kanker te stimuleren en bestaat uit een bedrag van 5000, dat ten goede komt aan de realisatie van een journalistiek project over kanker, kankerbestrijding of kankerpatiƫnten. Het stipendium wordt toegekend aan een (rechts)persoon, die op een bijzondere, originele en overtuigende wijze een journalistieke bijdrage wil leveren aan de kennis en meningsvorming over kanker. Het kan zowel gaan om publicaties als rtv-producties.

In aanmerking komen kandidaten die bijvoorbeeld een serie artikelen over kanker zouden willen schrijven, een reeks bijzondere interviews willen houden voor (dag)blad, radio of tv, stage willen lopen bij een kankerorganisatie of kankerziekenhuis om daarover te publiceren of extra kosten maken voor een reportage over kanker die langere tijd in beslag neemt.

Kandidaten moeten professioneel of anderszins werkzaam zijn op het vakgebied van journalistiek of massacommunicatie of hiervoor een opleiding volgen. Vooral jonge journalisten en studenten worden aangemoedigd mee te dingen. Het KWF-Persstipendium kan ook worden ingezet bij een afstudeerproject van meerdere studenten gezamenlijk.

Projectvoorstellen moeten uiterlijk 1 februari 2003 schriftelijk worden ingediend bij

Het bestuur van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF)
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam.

In het voorstel moet duidelijk de doelstelling en het belang van het project voor de kankerbestrijding worden omschreven. Het voorstel dient vergezeld te gaan van een curriculum vitae, een opgave van de aan het project verbonden kosten en een garantie van uitvoering indien het stipendium wordt toegekend.

Het KWF-Persstipendium is ingesteld op initiatief van Monda Heshusius, voormalig KWF-directeur Voorlichting & PR, die hiermee een bestemming gaf aan de haar in 1999 toegekende Prof. dr. P. Muntendamprijs. Met het bedrag van 50.000 dat destijds aan de Muntendamprijs was verbonden is het KWF-Persstipendium ( 5000) voor de duur van vijf jaar ingesteld. Toekenning van het stipendium geschiedt door het bestuur van het KWF op voordracht van een onafhankelijke jury. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de kankerbestrijding, het journalistieke vakgebied en de opleiding daartoe. Het ligt in de bedoeling het KWF-Persstipendium uit te reiken op de algemene ledenvergadering van het KWF op zaterdag 14 juni 2003 in Groningen.