Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 29 oktober 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Woningbrand
02-773529
Haarle Raalterdijk
Maandag 28 oktober 18.00 uur
In de keuken was brand ontstaan nadat een frituurpan oververhit was geraakt. Het betrof een frituurpan die op het fornuis moest worden opgewarmd. De 53-jarige bewoonster waarschuwde haar 54-jarige echtgenoot, die zich in de garage bevond. De man probeerde met een brandblusser de brand te blussen. De brand was echter te hevig. De brandweer bluste de brand en was na ongeveer 4,5 uur de brand meester. Een groot deel van de woning werd door de brand verwoest. De beide bewoners moesten zich met brandwonden aan handen en gezicht onder doktersbehandeling stellen.


Doorrijden na aanrijding
02-773561
Almelo Hoornbladstraat
Maandag 28 oktober 19.15 uur
Een 30-jarige automobilist uit Almelo reed over genoemde weg en wilde op een bepaald moment zijn auto keren. Hij zag daarbij een 18-jarige bromfietsster uit Almelo over het hoofd, die op dat moment de auto wilde passeren. Een aanrijding volgde waarbij de bromfietsster kwam te vallen en een pijnlijke enkel opliep. De automobilist reed na de aanrijding door. Op verzoek van de politie meldde hij zich diezelfde avond aan het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt. Tevens had de man nog een boete openstaan van ¤ 76,58, die hij terstond betaalde.


Rijden onder invloed
02-083185
Nijverdal Zonnebloemstraat
Maandag 28 oktober 19.25 uur
Een 60-jarige fietser uit Nijverdal was niet meer in staat op zijn fiets te blijven zitten. De politie constateerde alcoholgebruik. De ademanalyse lukt ook niet waarop van de man een bloedproef is afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Diefstal auto
02-082989
Nijverdal van den Bergsweg
Zaterdag 26 oktober tussen 16 en 20 uur
Vanaf het bedrijfsterrein aan genoemde locatie werd een bedrijfswagen weggenomen. Het betreft een witte Mercedes 609, kenteken VV-60-FV. Op de opbouw stond de tekst " Wittenbroek Interieur Helmond".


Aanhouding na achtervolging met gestolen auto
02-773617
Almelo Paganinistraat
Dinsdag 29 oktober 01.20 uur
Op genoemd tijdstip werd een diefstal van een bestelauto gemeld vanaf een bedrijfsterrein aan genoemde locatie. De gewaarschuwde politie reed op de Schuilenburgsingel de gestolen auto tegemoet en keerde om de achtervolging in te zetten. De rit ging richting Wierden en vervolgens Wierden in. Onderweg reed een Volvo personenauto voor de gestolen bus. Ook deze negeerde de stoptekens van de politie. Nadat de bestelbus de Volvo was gepasseerd, probeerde de Volvobestuurder de politieauto te hinderen. Uiteindelijk ging de Volvo de bestelbus weer voorbij. Op de Koreanderhof reed het busje zich vast in een wegversmalling en raakte daarbij een biels. De naast hem rijdende politieauto werd geramd en een lichtmast omver gereden. Het busje kwam in het plantsoen tot stilstand, waarop de bestuurder, de enige inzittende, kon worden aangehouden. Het betreft een 28-jarige Amsterdammer. De Volvo is nog enige tijd gevolgd doch zag kans te ontkomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Het busje werd in verband met de schade afgesleept. Een van de politiemensen liep door de aanrijding een pijnlijke rug op.


Ramkraak modezaak
02-773619
Enter Dorpsstraat
Dinsdag 29 oktober 02.40 uur
Met behulp van een auto werd de ruit van een modewinkel aan de zijde van de Athanasiastraat geramd. Door het ontstane gat werd toegang verkregen tot het pand, waarna een aanzienlijke hoeveelheid kleding werd weggenomen.