Ingezonden persbericht


Persbericht

29 oktober 2002

Succesvolle samenwerking Essent Infraproducts en Vodafone

Essent Infraproducts heeft een uniek project met Vodafone half oktober succesvol afgerond. Het project betrof het coördineren van de verzwaring van electriciteits-aansluitingen voor 25 bestaande UMTS-sites in de Randstad, om deze geschikt te maken voor UMTS-gebruik. Tevredenheid bij Vodafone heeft geleid tot een vervolgopdracht voor Essent Infraproducts. Hierbij worden, afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt zo'n 300 sites per jaar verzwaard voor UMTS-gebruik.

Doel van het project

Het doel van het project was om 25 sites aan te pakken. Dit verliep zo voorspoedig, dat in het proeftraject reeds 75 sites door Essent Infraproducts zijn verzwaard. Essent Infraproducts heeft bij Essent Netwerk Noord specialisten ingeleend om aan project mee te werken. De methodiek, die bij het proeftraject is ontworpen is ook geschikt voor de coördinatie van verzwaringen voor andere partijen.

Essent kent de weg

Vodafone heeft voor Essent Infraproducts gekozen, omdat zij de weg kent binnen de energiesector. Door die goed te bewandelen krijgt men de verzwaringen en nieuwe aansluitingen op een betrouwbare manier en binnen aanvaardbare tijd voor elkaar.


---
Noot voor Redactie: onderstaande is