Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 29 oktober 2002.

Aanrijdingen met letsel

TILBURG - Gistermorgen rond tien uur liep bij de uitrit van het parkeerterrein aan de Jan Heijnsstraat een 79-jarige Tilburger een gebroken enkel op toen hij met zijn fiets in een aanrijding kwam met een andere fietser, een 44-jarige inwoner van Tilburg. De 79-jarige Tilburger viel door de aanrijding en brak hierbij een enkel. De GGD heeft de man naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

TILBURG - Op de kruising van de Korenbloemstraat en de Thomas van Kempenstraat liep een 77-jarige vrouw uit Tilburg gistermiddag rond kwart voor één een flinke hoofdwond en schaafwonden op toen zij op die kruising in aanrijding kwam met een personenauto die bestuurd werd door een 45-jarige vrouw uit Tilburg. De GGD heeft het slachtoffer voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis.

Lokaalvredebreuk

TILBURG - Gistermiddag rond de klok van tien voor halfvier hebben agenten in een winkel aan de Jan Heijnsstraat een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij pleegde lokaalvredebreuk en was ondanks een winkelontzegging toch de winkel binnen gegaan.

Winkeldiefstal

TILBURG - Een 22-jarige man uit Tilburg werd gistermiddag rond vier uur aangehouden toen hij aan het Wagnerplein betrapt werd bij winkeldiefstal. Hij had voor bijna 10 euro goederen in de mouw van zijn jas verstopt. Met een boete van 180 euro werd de man weer in vrijheid gesteld.

Klappen bij poging tot beroving

TILBURG - Zondagnacht, tussen halfdrie en vier uur kreeg een 16-jarige jongen uit Tilburg op de Schouwburgring klappen, toen hij bij een beroving weigerde zijn fiets af te geven. De Tilburgse jongen stond met zijn vriend aan de Schouwburgring te schuilen voor de regen werd hij belaagd door twee nog onbekende mannen. Een van hen sommeert de Tilburgse jongen zijn fiets af te geven en toen de jongen dit weigerde haalde zijn belager een pistool uit zijn jaszak en drukt dit tegen de slaap van de Tilburgse jongen. Onder de bedreiging met dit pistool eist de nog onbekende dader opnieuw de fiets van de Tilburgse jongen op maar die zwicht niet voor de bedreiging en weigert opnieuw zijn fiets af te geven. Nadat een van zijn belagers de Tilburgse jongen met zijn vuist een klep op het gezicht geeft gaan de mannen onverrichterzake weg.

13 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het Politieteam Tilburg West hebben gistermiddag een bromfietscontrole gehouden aan de Baden Powelllaan, de Jozef Platteweg, de Langendijk en de Reeshofdijk. Er werden acht bromfietsen gecontroleerd Er werden veertien bekeuringen uitgeschreven. Zeven omdat de constructie snelheid van de bromfiets niet in orde was (opgevoerd), twee voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, een omdat de verlichting niet deugde, een omdat men de verzekeringspapieren niet bij zich had, een voor het onterecht gebruik maken van de rijbaan, een omdat de reminrichting niet goed was. Een bromfiets werd aan het bureau geplaatst omdat vermoed wordt dat hij gestolen is.

Beroving mobiele telefoon

TILBURG - Zondagnacht, tussen tien voor twee en twee uur, werd aan het Piusplein een 19-jarige Tilburger van zijn mobiele telefoon beroofd. Tijdens het gebruik van zijn telefoon, de Tilburger belde een taxi, werd de mobiele telefoon uit zijn hand gerukt. Dat gebeurde door een nog onbekende dader op een fiets, die hierop hard wegreed en terhoogte van de Koopvaardijstraat moest de benadeelde zijn achtervolging staken.

Brandje

Tilburg - Gisteravond rond tien over halfacht brak er aan de Koestraat brand uit in een wasserij. De brand was ontstaan in een wasdroger. Oorzaak onbekend. De Tilburgse brandweer had het brandje snel onder controle.

Brandstichting en hennepkwekerijen

TILBURG - Gisteravond rond vijf over halfnegen brak er brand uit op het dak van een pand aan het Dudokhof (doorsteek Gasthuisring-Dudokhof). De brand werd vermoedelijk aangestoken omdat er resten van een brandbare vloeistof werden aangetroffen. De brandweer had het vuur snel onder controle. In een garage achter het pand werden twee inwerking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen met elk 374 planten. Van de hennepplanten heeft de politie een monster genomen voor nader onderzoek door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant. De aanwezige randapparatuur, waaronder 84 lampen, werden door de politie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietser met te veel drank op

TILBURG - Surveillerende agenten zagen vannacht om kwart over één, een 51-jarige Tilburger over de Bredaseweg fietsen. Hierbij viel het de agenten op dat de man de hele breedte van de weg nodig had om overeind te blijven. Oorzaak drank. Na een waarschuwing sprong de man toch weer op zijn fiets waarop hij werd aangehouden. Aan het bureau weigerde de Tilburger alle medewerking om het alcoholpromillage vast te stellen. Zo saboteerde de man een ademtest en weigerde hij een bloedproef. Met een dagvaarding en een rijverbod van 24 uren op zak werd hij weer in vrijheid gesteld.

Brandje

GOIRLE - Vannacht om tien over twee stond aan de Doctor Schaepmanstraat eden hoeveelheid afval in brand. Het vuur had een deel van een elektriciteitshuisje vernield. De Goirlese brandweer bluste de zaak. Omtrent de oorzaak van de brand tast de politie nog in het duister.

Bron: Carel Bouman