Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 29 oktober 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Doorgereden aanrijding, getuigenoproep
02-083063
Haaksbergen, Enschedesestraat
Donderdag 24 oktober jl. omstreeks 15.30 uur
Een 13 jr. Haaksbergs meisje, fietste vorige week donderdag omstreeks 15.30 uur over de Enschedesestraat en wilde linksaf de Julianastraat inrijden. Hierbij heeft zij volgens haar eigen zeggen achterom gekeken en richting aangegeven. Een auto die haar achterop reed was nog een eind weg, maar door vermoedelijk hoge snelheid was de auto erg snel bij haar en raakte haar in het voorbijrijden. Zij kwam ten val en de bestuurder cq de bestuurster van de auto reed zonder snelheid te minderen door. Een tegemoetkomende automobiliste met een kind bij haar in, stopte en heeft het slachtoffer geholpen. Zij heeft zich met de nodige blauwe plekken en rugletsel onder doktersbehandeling gesteld.Pas later is de politie gewaarschuwd. Deze wil nu graag in contact komen met in ieder geval de automobiliste die het meisje direct na de aanrijding heeft geholpen. Wellicht zijn er echter ook nog andere mensen die iets meer over de veroorzaker cq veroorzaakster kunnen vertellen.


Aanhouding na vernielingen en diefstal uit auto
02-773608
Enschede, Stationsplein
Maandag 27 oktober 2002, omstreeks 23.20 uur
Werd gemeld dat er een man op het Station een ruit had vernield. Ter plaatse werd een man aangewezen die met een hamer een ruit van een winkel op het Station had vernield. Bleek bovendien dat deze persoon, een 23 jr. Enschedeer, vermoedelijk ook verantwoordelijk was geweest voor de vernieling van een reclamezuil op het Stationsplein, de vernieling van een ruit bij een juwelier aan het van Loenshof en een inbraak in een auto op het Molenplein. Bij deze laatste was een autoradiocdspeler ontvreemd. Deze werd bij de man aangetroffen, alsmede de gebruikte hamer. Beiden zijn in beslag genomen en de 23 jr. is aangehouden en aan het bureau opgesloten. Onderzoek wordt vandaag voortgezet.


Aanhouding na vernieling ruiten
02-773616
Enschede, Albert Meijeringstraat
Vrijdag 29 oktober, omstreeks 01.30 uur
Werd gemeld dat van een woning aan de Albert Meijeringstraat ruiten waren vernield. Ter plaatse bleken inderdaad twee ruiten te zijn vernield en was de dader nog aanwezig. Deze een 19 jr. Enschedeer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. Het bleek dat de bewoners van de woning aan de Albert Meijeringstraat reeds langere tijd last hadden van de 19 jr. Hij toonde overmatige belangstelling voor de dochters des huizes, terwijl deze de belangstelling niet beantwoorden. Althans niet op een manier die hij graag wilde. Ook maandagmorgen was hij reeds vervelend geweest bij de woning waarop de politie gewaarschuwd was. Toen was hij niet aangetroffen.


Aanhoudingen na bedreigingen en beledigingen
02-773556
Enschede, Lage Bothofstraat
Maandag 28 oktober, omstreeks 18.55 uur
Een 49 jr. Enschedeer verscheen voor de zoveelste keer met zijn hondje in een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede. Door een personeelslid van de supermarkt, was hem reeds diverse keren gewezen op het feit dat dit niet mocht. Een aantal dagen geleden had dit personeelslid de 49 jr. verteld wanneer hij nu weer met het hondje de winkel in kwam, hem een winkelverbod zou worden uitgereikt. Dit zou dus gisteravond gebeuren waarop de 49 jr. een steekvoorwerp pakte en het personeelslid met dit steekvoorwerp bedreigde en enkele stekende bewegingen maakte in de richting van dit personeelslid. Nadat de 49 jr. de winkel daarop had verlaten werd hij door andere getuigen aangewezen terwijl hij op de Oliemolensingel liep. Door de politiemensen werd daarbij gezien dat hij iets weggooide achter een elektriciteitskast. Later bleek dit het steekvoorwerp te zijn, een priem van ongeveer 30 cm. Deze is in beslag genomen. De 49 jr. is aangehouden, aan het bureau opgesloten en hij zal vandaag in verzekering worden gesteld. Het hondje is aan de zorg van een familielid overgedragen.Toen de politiemensen bezig waren, vond een andere man het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. Hij, een 44 jr. Enschedeer, was het niet eens met de aanhouding en beledigde en bedreigde de politiemensen en personeel van de winkel. Hierop is ook hij aangehouden en in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. Dit laatste omdat de man duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde.