Politie Twente



Persberichten Politie Twente van 29 oktober 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)


District Midden- en Noordoost-Twente:

OPROEP getuige van aanrijding
02-773357
Fleringen, Ootmarsumseweg
Maandag 28 oktober omstreeks 07.20 uur
Een 19-jarige automobilist uit Weerselo reed op de Ootmarsumseweg en week naar links uit om een auto, die voor hem reed, in te halen. Op dat moment was een 25-jarige automobilist uit Rossum, die in dezelfde richting achter de 19-jarige reed, begonnen hem van links in te halen. De 25-jarige automobilist kon een aanrijding voorkomen door naar links uit te wijken. Hij raakte hierdoor van de weg en reed tegen een wegwijzerbord aan. De auto liep hierdoor schade aan de voorzijde op.De 19-jarige automobilist had niets van de aanrijding gemerkt en was doorgereden. Nadat hij er door een getuige op gewezen was dat hij een aanrijding had veroorzaakt, is hij teruggereden. De personalia van deze getuige zijnde de automobilist die door de 19-jarige werd ingehaald, zijn niet bekend. De politie verzoekt deze persoon zich te melden zodat een getuigenverklaring opgenomen kan worden.


OPROEP in verband met doorrijding na aanrijding
02-083034
Losser, Lutterstraat
Maandag 28 oktober omstreeks 11.10 uur
Een 16-jarig meisje uit Losser reed met haar bromfiets op de Lutterstraat in de richting van De Lutte. Vanuit De Lutte naderde een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur hield in de bocht niet geheel rechts en kwam recht op de bromfietsster af. Om een aanrijding te voorkomen, moest het 16-jarige meisje de berm inschieten. Zij kwam te vallen, waardoor de bromfiets werd beschadigd en zij letsel opliep aan haar linkerknie. Het meisje werd door een voorbijganger voor behandeling naar de huisarts gebracht.Het is niet bekend of de chauffeur van de vrachtwagen iets van bovengenoemd voorval gemerkt heeft. Hij reed in ieder geval door. Het gaat om een witte vrachtwagen met achterop in grote letters "De gulden krakeling". De politie verzoekt de chauffeur van de vrachtwagen zich te melden.


Beroving
02-083020
Hengelo, Bartelinkslaan
Maandag 28 oktober omstreeks 12.30 uur
Een 21-jarige man uit Hengelo reed met zijn bromfiets op het fietspad van de Bartelinkslaan. In de tunnel haalde een andere bromfietser hem in en maakte het gebaar dat hij moest stoppen. De 21-jarige stopte, deed zijn helm af en vroeg wat er aan de hand was. Hierop vroeg de andere bromfietser hem of hij hem wat geld wilde lenen. Toen de 21-jarige dit weigerde, kreeg hij met een nog onbekend voorwerp een klap op zijn achterhoofd en werd hem gevraagd zijn portemonnee af te geven. De 21-jarige deed dit niet, waarop de bromfietser een mes te voorschijn haalde en diverse keren in zijn richting stak. Hierbij werd in de kleding van het slachtoffer gestoken, waardoor hij wat oppervlakkige verwondingen op de buik opliep. De 21-jarige verweerde zich en liep daarbij ook lichte verwondingen aan zijn hand op. Op een gegeven moment pakte het slachtoffer het slot van zijn bromfiets en sloeg de verdachte hiermee. Hij raakte hem in zijn gezicht in het open gedeelte van de helm. Hierop sprong de verdachte op zijn scooter en ging er zonder buit vandoor richting de Hasseler Es.Het signalement van de verdachte is als volgt: een jongen van vermoedelijk Zuid-Europese/Noord-Afrikaanse afkomst, leeftijd tussen de 16 en 20 jaar en opvallend lichte baardgroei in het gezicht. Hij droeg een zwart leren jas (heupmodel) en daaronder mogelijk een sweatshirt, waarvan de capuchon over de jas viel. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek. Hij reed op een zwarte scooter. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden.


Doorrijding na aanrijding/OPROEP GETUIGEN
02-773635
Losser, Weertstraat
Dinsdag 29 oktober omstreeks 07.40 uur
Een 16-jarig meisje uit Overdinkel fietste op de Weertstraat in de richting van Enschede. Kort na de brug, bij de snelheidsremmende maatregel in de vorm van een wegverhoging, passeerden twee auto's elkaar. Voor de 16-jarige bleef er weinig ruimte over. Zij werd geraakt door de spiegel van de auto die richting Enschede reed: een licht blauwe Peugeot, middenklasser en met een man als bestuurder. Het meisje kwam ten val en viel met haar heup op de trottoirrand. Zij ging ter behandeling naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft de bestuurder van de Peugeot niets gemerkt. Hij reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie verzoekt hem zich alsnog te melden.


Herhaalde snelheidscontroles A35 ter hoogte van de wegwerkzaamheden
02-083012/02-083191
Hengelo, A35
Maandag 28 oktober
Zoals reeds eerder vermeld worden er regelmatig snelheidscontroles gehouden ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de A35. Ten behoeve van de veiligheid geldt hier een maximumsnelheid van 70 km per uur. Op maandag 28 oktober is er gecontroleerd op de Oostbaan. Van 10.40 tot 12.05 uur zijn er 1763 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 140 een proces-verbaal kregen. Hoogstgemeten snelheid was 127 km per uur.Van 19.55 tot 21.00 uur zijn er 652 automobilisten gecontroleerd. Hierbij werden 68 processen-verbaal opgemaakt. Hoogstgemeten snelheid was hier 111 km per uur.