Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-10-2002
Persberichten dinsdagmorgen 29 oktober 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

BEILEN Gisteravond vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Asserstraat. Een 49-jarige man uit Hooghalen reed met zijn bromfiets over het fietspad en kwam door onbekende oorzaak ten val. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Alcomobilist

ASSEN Afgelopen nacht werd een 41-jarige man uit Assen in de Jan Fabriciusstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies 515 ug/l. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Woninginbraken

ASSEN Gisteren is er op klaarlichte dag ingebroken in twee woningen aan Het Kanaal. Door bij beide woningen de sloten van de voordeuren te vernielen is men binnengekomen. In de woningen werden o.a. sieraden en geld weggenomen. De bewoners deden aangifte.

Vernieler op heterdaad aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Gisteravond zijn meerdere ruiten van een abri-wachtruimte bij het station aan de Veilingstraat vernield. Door getuigen werd een op het station aanwezige man als dader aangewezen die kort daarop in de trein stapte en bij het station Bargeres weer uitstapte. Daar is de man, een 32-jarige inwoner van Schoonebeek, door de politie aangehouden. De man werd ingesloten.

Woningbrand en vernielingen

EMMEN Aan De Dilgt werd gisteravond ontdekt dat meerdere deuren van leegstaande schuurtjes waren opengetrapt danwel opengebroken. Tevens werd ontdekt dat een houten postbak in een portiek in brand stond. Ook was er brand gesticht in een keuken van een van de woningen. De brandweer bluste beide brandjes. Na onderzoek bleek dat de woning zo nu en dan bewoond wordt door onbekenden. Diverse woningen aan De Dilgt worden niet bewoond.

Twee hennepplantages opgerold

NIEUW AMSTERDAM Aan de Dikkewijk OZ zijn vanmorgen twee hennepplantages opgerold. In zowel een boerderij als daar naast liggende woning werden de plantages ontdekt. Op een kamer boven de boerderij werd een complete kwekerij aangetroffen met 70 planten die bijna voor oogsten gereed waren. Bij de betreffende woning werd in een garage eveneens een complete kwekerij aangetroffen. Daar werden ongeveer 200 planten aangetroffen die bijna voor oogsten gereed waren. De voor de kwekerijen benodigde gereedschappen, lampen, afzuigsystemen zijn inbeslaggenomen. De planten worden door de gemeentereiniging vernietigd. Essent controleert of de stroomvoorziening op legale wijze plaats heeft gevonden. De eigenaar en bewoner van de boerderij, een 39-jarige man, werd thuis aangetroffen en aangehouden. Bij de woning werd niemand aangetroffen.