Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

29 oktober 2002

Fransen proberen met lekke band uit handen van politie te blijven A-team onderschept anderhalve kilo harddrugs in Franse auto

MOERDIJK: Het internationale drugsteam heeft gisteravond een Franse Renault na een achtervolging gecontroleerd, die in de kofferbak anderhalve kilo op harddrugs gelijkende stof vervoerden. De Fransen moesten de vluchtpoging staken toen ze een lekke band reden en op de velg verder wilden rijden. De twee Franse verdachten van 24 en 26 jaar, afkomstig uit Tourcoing en Roubaix, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De auto en de drugs zijn in beslag genomen. Volgens de Franse politiemensen van het A-team zijn de twee verdachten in hun land geen onbekenden van de politie en eerder aangehouden voor gewelds- en drugsdelicten.

Het A-team dat sinds vrijdag samenwerkt met drie Franse politiemensen en een Franse douane beambte heeft gisteravond een flink succes geboekt toen ze op Rijksweg A 17 een Franse Renault Laguna na een achtervolging tot stoppen konden dwingen. De twee inzittenden van de Franse auto negeerden het stopteken en passeerden met hoge snelheid over de vluchtstrook een stilstaande file. Tijdens de vluchtpoging botste de Franse auto nog tegen de auto van een weggebruiker die een afrit van de A 17 afreed. Kort daarna reed zowel de bestuurder van de Franse auto als die van de achtervolgende politieauto over een nog onbekend voorwerp dat op de vluchtstrook lag en kregen ze beiden een lekke band. Voor de politie was de lekke band geen probleem, omdat de bemanning van een tweede auto van het A-team de achtervolging overnam, maar voor de Fransen bleek rijden op een velg een te groot probleem te zijn om nog uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk stopten ze ter hoogte van Moerdijk op de vluchtstrook. Daar werden beide verdachten aangehouden. In de kofferbak vond de politie de grote hoeveelheid harddrugs. Geschatte straatwaarde rond de 75000 Euro.

Bron: R.v.Kuik