Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 29 oktober 2002

Stellent brengt Lotus Notes Integrator op de markt

Stellent, één van de grootste aanbieders van enterprise content management oplossingen, heeft de Lotus Notes Integrator op de markt gebracht. Daarmee kan de enorme hoeveelheid informatie toegankelijk gemaakt worden, die opgeslagen is in de repositories van Lotus Notes. Met de Integrator biedt Stellent Lotus Notes gebruikers de mogelijkheid voor integratie of migratie van gegevens tussen Lotus Notes en het Stellent content management systeem.

De grote populariteit van Lotus Notes heeft ertoe geleid, dat veel bedrijven een enorme hoeveelheid bedrijfskritische informatie in hun Lotus Notes repositories hebben opgeslagen. Veel gebruikers van Lotus Notes zijn op zoek naar een eenvoudige manier om deze gegevens met behulp van een document- of webcontent management systeem toegankelijk te maken en ze zo ook voor andere toepassingen te kunnen gebruiken.

De Lotus Notes Integrator van Stellent biedt bedrijven een simpele oplossing, waarmee ze automatisch content uit de Lotus Notes database naar de Stellent content management omgeving kunnen migreren of dupliceren. De Integrator converteert automatisch het Lotus Notes document format naar standaard formats als RTF, HTML of XML. Nadat de content is geconverteerd en in het Stellent content management systeem is opgenomen, kan het complete scala van bewerkingen en functionaliteiten uit het Stellent content management systeem (library services, categorisatie, workflow, content conversie, webpublishing, content collaboration, content distributie en zoekfuncties) op de content worden toegepast.

"Door Lotus Notes met Stellent te integreren, kunnen organisaties de functionaliteit van het Stellent content management systeem gebruiken, om optimaal gebruik te maken van de content, die in Lotus Notes verankerd is", zegt Dan Ryan, senior vice-president marketing en business development van Stellent. "Daardoor kunnen bedrijven meer rendement uit Lotus Notes halen. Ze kunnen de content uit Lotus Notes bijvoorbeeld hergebruiken door hem op Intranet, Extranet of een portal te publiceren; in andere applicaties te gebruiken of te distribueren naar andere databases of business partners."

De Stellent Lotus Notes Integrator kan gebruikt worden voor situaties waarin het Stellent content management systeem naast Lotus Notes gebruikt wordt, of als bedrijven Lotus Notes compleet willen vervangen. In het eerste scenario dupliceert Stellent alle Lotus Notes documenten of e-mails naar het Stellent content management systeem, waardoor ze beschikbaar zijn voor document management, webpublishing, content collaboration of verdere distributie. In het tweede scenario wordt de Integrator gebruikt voor de eenmalige migratie van Lotus Notes documenten naar het Stellent content management systeem.

Naast de Stellent Lotus Notes Integrator biedt Stellent ook een pakket diensten aan voor klanten, die hun Lotus Notes migratie willen uitbesteden. Stellent heeft ondermeer een white paper beschikbaar gesteld, waarin de argumenten aan de orde komen om Lotus Notes met andere producten te integreren, en de beste manier om dat te doen. Het white paper 'Standards-Based Internet Platform Offers Open Alternative to Legacy GroupWare: Stellent Offers Migration Path from Lotus Notes to Content Management' kan opgevraagd worden via de website: http://www.stellent.com/lotuswp.

Noot voor de pers: Meer informatie over de Lotus Notes Integrator is te vinden op: http://www.stellent.com/lotusintegration. Meer informatie over Stellent is te vinden op www.stellent.com. U kunt ook contact opnemen met Ilco Nijstad, telefoon 030-6029500 of ilco.nijstad@stellent.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders, Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Stellent

Stellent, Inc. (www.stellent.com), dat tot vorig jaar onder de naam IntraNet Solutions opereerde, ontwikkelt enterprise content management oplossingen. Het bedrijf wordt door analisten van Gartner Dataquest, Forrester Research en de Aberdeen Group tot de drie belangrijkste aanbieders van content management systemen gerekend. Stellent heeft wereldwijd meer dan 1.500 klanten, waaronder veel bedrijven uit de Top 2000. Tot de klanten behoren ondermeer Merrill Lynch, Agilent Technologies, Target Corp., Cox Communications, Yahoo!, Hewlett-Packard en Ericsson Telecom AB. Het hoofdkantoor van Stellent is gevestigd in Eden Prairie, Minneapolis. Daarnaast zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Met het Stellent content management systeem kunnen organisaties niet alleen snel websites ontwikkelen, maar ook content management oplossingen voor enterprise portals en e-commerce applicaties. Stellent biedt een omvangrijk scala van tools, waarmee content afkomstig van verschillende bronnen en met verschillende formats voor Internet geschikt gemaakt kan worden door de content om te zetten naar de gebruikelijke webformats. Daardoor kan de content eenvoudig beheerd, op Internet gepubliceerd en aangepast worden voor specifieke doelgroepen, apparaten en applicaties. Bovendien kunnen alle typen security systemen in het content management systeem geïntegreerd worden en beschikt het over faciliteiten voor personificatie.