Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-10-2002
1e persbericht dinsdag 29 oktober 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte vernielingen aangehouden
Maandagmorgen rond 11.40 uur is een 22-jarige man zonder bekende verblijfplaats aange-houden. Hij had even daarvoor op de Langdonkenstraat enkele vernielingen gepleegd. Van enkele woningen had hij bloembakken en van een auto een buitenspiegel vernield. De ge-waarschuwde politie trof de man op de Frederiklaan aan. Hij verzette zich hevig en bedreigde de agenten met een stuk aluminium dakgoot. Na gebruik van pepperspray kon de verdachte worden aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Poging diefstal auto
Maandagavond rond 19.15 uur is een 78-jarige automobilist uit s Hertogenbosch slachtoffer geworden van poging diefstal van zijn auto. Hij parkeerde op de Elzentlaan zijn auto. Bij het uitstappen zag hij een man, met bivakmuts op, bij zijn auto staan. De man dwong de automobilist, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, zijn auto te verlaten. De dader riep dat hij de auto moest hebben en stapte in. Direct daarop trok de automobilist de dader uit zijn auto en begon hard om hulp te roepen. Hierop liep de dader snel weg richting Le Sage ten Broekstraat.

Eindhoven: Roodlicht controle
Dinsdagmorgen tussen 7.30 en 9.30 uur zijn in het stadsdeel Stratum op diverse locaties roodlicht controles gehouden. 18 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht. 5x kruising Heezerweg / Floralaan Oost; 1x Stratumsedijk / St. Jorislaan en 12x Aalsterweg / Boutenslaan.

Eindhoven: Fietster gewond
Dinsdagmorgen rond 8.50 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Beemdstraat een 59-jarige fietster uit Eindhoven gewond. Door onbekende oorzaak kwam zij me haar fiets ten val. De vrouw klaagde over een pijnlijke enkel. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Hennepkwekerij
Maandagmiddag om 16.15 uur is in een woning op de Klaverhof een 31-jarige man uit helmond aangehouden. De politie trof bij onderzoek in de woning een hennepkwekerij aan. De 250 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en ter vernietiging afgevoerd. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte met stadionverbod aangehouden Maandagavond om 18.55 uur is op de Braak een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. De man zat op de tribune van het stadion. Hij had een stadionverbod. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Binnen Parallelweg. Aan de voorzijde is een raam geforceerd. Uit het pand verdwenen 17 computers.

Valkenswaard: Diefstal auto
Tussen maandagavond 20.45 en dinsdagmorgen 7.40 uur is vanaf de Kreijenbeek een paarse personenauto, Opel Vectra 1.6, kenteken HJ-NS-26, gestolen.

Valkenswaard: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 16.35 uur is in een winkel op de Corridor een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij nam daar 2 flessen wijn en vleeswaren weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van 115 euro opgelegd.

Valkenswaard: Diefstal auto
Maandagavond tussen 20.00 en 21.30 uur is vanaf de Kerstroosstraat een gele bestelauto, Mercedes Benz 308D, kenteken VG=30-GJ, gestolen.

Deurne: Vuurwerk inbeslaggenomen
Maandagmiddag rond 16.25 uur is op de Korhoender een 43-jarige automobilist uit Deurne gecontroleerd. Hij bleek ongeveer 7,75 kilo consumenten vuurwerk is zijn auto te hebben. Het vuurwerk is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Diefstal auto
Tussen maandagavond 22.30 en dinsdagmorgen 8.00 uur is vanaf de Hagedoorn een blauwe personenauto, Opel Vectra C 1.8, kenteken HN-GP-34, gestolen.

Geldrop: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmorgen rond 11.00 uur is in een winkel op De Bleek een 22-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij nam daar gereedschap, waarde 4,69 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte kreeg een geldboete van 115 euro opgelegd.