Ingezonden persbericht

ACAL sluit Benelux-distributieovereenkomst met Proxim Draadloze LAN- en WAN-netwerkproducten verbinden netwerken kosteneffectief en snel

Eindhoven, 29 oktober 2002 - Distributieorganisatie ACAL en Proxim, leverancier van draadloze oplossingen voor LAN- en WAN-connectiviteit, hebben een distributieovereenkomst voor de Benelux-markt gesloten. ACAL gaat de oplossingen voor draadloze connectiviteit van Proxim distribueren aan een breed bestand van resellers in de Benelux. Proxim levert een compleet aanbod draadloze LAN- en WAN-netwerkproducten die netwerken binnen gebouwen of tussen locaties verbinden. Deze oplossingen bieden een complete netwerkmobiliteit en een beschikbaarheid van 99,999 procent. Door gebruik te maken van de Proxim-oplossingen, is de inzet van kostbare leaselijnen niet langer noodzakelijk, waardoor bedrijven, service providers en eindgebruikers sterk besparen op communicatiekosten.

Proxim komt met haar veilige, kosteneffectieve en eenvoudig in te zetten oplossingen tegemoet aan de groeiende vraag naar een grotere netwerkmobiliteit en bandbreedte. Dit alles natuurlijk tegen een gunstige prijsstelling. Het bedrijf levert onder andere WLAN-oplossingen als ORiNOCO, de meest gebruikte draadloze infrastructuur ter wereld. ORiNOCO biedt krachtige netwerksnelheden tot 11 Mbps, 128-bit encryptie en centraal beheer. Voor een grootschalige inzet levert Proxim Harmony, de eerste draadloze LAN-oplossing die zowel de 802.11a- als de 802.11b-standaard ondersteunt. Organisaties van elke grootte - variërend van Fortune 500-bedrijven en overheidsinstellingen tot scholen en ziekenhuizen - vergroten hun productiviteit en verlagen de kosten met de WWAN-oplossingen van Proxim. Daarnaast levert Proxim diverse draadloze oplossingen voor mobiele operators en (breedband-)service providers.

"De contacten en samenwerkingsverbanden die ACAL heeft met resellers, bieden ons de mogelijkheid onze oplossingen in de Benelux breed aan te bieden", zegt Robert Veenis, Regional Sales Manager Benelux en Frankrijk bij Proxim. "Daarnaast denkt ACAL actief mee over het vergroten van onze afzetmarkt. Voornamelijk voor onze producten, die geschikt zijn voor bedrijven van elke omvang en sector, is het aanboren van nieuwe sectoren belangrijk. ACAL levert ons ook op dat gebied een sterke toegevoegde waarde."

"Onze resellers leveren innovatieve oplossingen aan zeer uiteenlopende bedrijven en gebruikers", zegt Marcel van Eemeren, divisie manager ACAL Nederland. "De vraag bij deze partijen naar producten die een einde maken aan de noodzaak voor verbonden netwerken, naar draadloze oplossingen dus, groeit sterk. Door een distributieovereenkomst te sluiten met Proxim, kunnen we onze resellers kostenbesparende en productiviteitsverhogende oplossingen leveren, waarmee draadloze netwerken kunnen worden opgezet. Daarmee bevestigen we onze focus op vernieuwende productoplossingen."

Proxim
Proxim Corporation is een vooraanstaande leverancier van Wireless Local Area Networking (WLAN)- en Wireless Wide Area Networking (WWAN)-producten met een hoge beschikbaarheid. Het bedrijf heeft een groot gedeelte van de markt voor 802.11b-, 802.11a- en fixed draadloze-netwerksystemen die zijn vrijgesteld van licenties, in handen. De systemen van Proxim bieden een veilige verbinding tussen netwerken binnen gebouwen en tussen locaties die tot 64 kilometer uit elkaar liggen. Hiermee wordt bedrijven, service providers en gebruikers een ongeëvenaarde netwerkcapaciteit en -mobiliteit geboden. Proxim Corporation komt voort uit de fusie tussen Proxim, Inc. en Western Multiplex Corporation in maart 2002.

Ingezonden persbericht